Blogger Widgets

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τα πιο προχωρημένα "κόλπα" των Windows 7

Σίγουρα σας έχει τύχει: Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα ή μια συσκευή για μήνες, ή για χρόνια. Ξαφνικά να ανακαλύπτετε μια χρήσιμη δυνατότητα που δεν γνωρίζετε καν ότι διέθετε. Νιώθετε έναν μικρό ή μεγάλο ενθουσιασμό για την ανακάλυψή σας. Μαζί, όμως, δεν νιώθετε και μια μικρή απογοήτευση, που δεν το είχατε ανακαλύψει νωρίτερα?  
 
Σήμερα θα μοιραστούμε μερικά τέτοια μικρά "διαμαντάκια" των Windows 7, που ακόμα και οι γνώστες μπορεί να αγνοούν! 
 
 
1. Γράψτε ISO σε CD ή DVD
 
Ορισμένες δυνατότητες μένουν κρυφές, μόνο και μόνο επειδή είχαμε συνηθίσει να τις κάνουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Μέχρι και τα Windows Vista, ο μόνος τρόπος να γραφτεί μια εικόνα ISO σε CD ή DVD ήταν κάποιο τρίτο πρόγραμμα εγγραφής.

Οπότε, πολλοί από εμάς ίσως αγνοούσαν πως πλέον, στα Windows 7, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα διπλό κλικ στο ISO. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε και δεξί κλικ και να επιλέξετε το "Burn disc image"

1.iso-burn-step2

Ύστερα επιλέγετε το recorder, αν θέλετε κάνετε κλικ στο verify disk για επιβεβαίωση πως γράφτηκε σωστά, πατάτε burn και είστε έτοιμοι.

2.iso-burn-step2
 
 
2. Startup Repair
 
Αν ο υπολογιστής που αγοράσατε ήρθε με προεγκατεστημένα τα Windows 7 και δεν σας έδωσαν DVD ανάκτησης, καλό είναι να φτιάξετε εσείς ένα, αχρείαστο νά 'ναι.

3.startup-repair-disk

Αρκεί να γράψετε repair στο Startu menu, και θα σας εμφανίσει την κατάλληλη επιλογή. Ύστερα απλά επιλέγετε το DVD-R drive (στο οποίο θα έχετε ένα κενό δισκάκι), πατάτε create disk και περιμένετε.

4.startup-repair-disk

Αυτό το δισκάκι μπορεί κυριολεκτικά να σώσει το σύστημά σας σε μία ενδεχόμενη αποτυχία του.


3. Πάρτε τον έλεγχο
 
Έχετε παιδιά ή μικρότερα αδέρφια που εγκαθιστούν στον υπολογιστή σας ό,τι μπούρδα κατεβάσουν από το Internet? Για εσάς δημιουργήθηκε το AppLocker!

Απλά, στο start menu γράψτε gpedit.msc και πηγαίνετε Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Application Control Policies > AppLocker.

5.win7applocker-500x360

Τι μπορείτε να κάνετε από εκεί? Να δημιουργήσετε ένα rule που θα σας αφήσει να τρέχετε μόνο εφαρμογές ψηφιακά υπογεγραμμένες από συγκεκριμένους κατασκευαστές (π.χ. τη Microsoft). Έτσι, ο υπολογιστής θα μπορέσει να τρέχει μόνο προγράμματα της Microsoft και των άλλων κατασκευαστών που εσείς εγκρίνετε.


4. Κάντε "παπάδες" με το κομπιουτεράκι
 
Καλό και χρήσιμο το κομπιουτεράκι, ε? Έχετε πάει όμως μια βόλτα από το μενού View? Πέρα από το κλασσικό Scientific, υπάρχουν οι επιλογές Statistics και Programmer, για εξειδικευμένους επαγγελματίες.

6.calculator-win7

Αν, από την άλλη, αν δεν ξέρετε (και δεν σας ενδιαφέρει) τι είναι το bitwise manipulation, τότε μπορείτε να πειραματιστείτε τις υπόλοιπες επιλογές του μενού. Εκεί θα βρείτε πώς να κάνετε μετατροπή ανάμεσα σε διάφορες μονάδες (μήκους, βάρους, όγκου κλπ),

7.calculator-win7

και πώς να κάνετε υπολογισμούς για ημερομηνίες (πόσες μέρες έχουν περάσει ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες)

8.calculator-win7

Τέλος, με τα templates με τα οποία μπορείτε να κάνετε πιο περίπλοκους υπολογισμούς, όπως το να υπολογίσετε την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας

9.calculator-win7

ή το πόσο θα πληρώσετε συνολικά για το στεγαστικό σας δάνειο.

10.calculator-win7


5. Συνδέστε γρήγορα μια δεύτερη οθόνη ή έναν projector
 
Δεν χρειάζεται καν να μπείτε στα properties των οθονών. Απλά πατήστε Win+P
(win είναι το κουμπί των windows στο πληκτρολόγιο, αυτό με το σήμα των Windows)

11.win-p-tab

Θα σας εμφανίσει όλες τις πιθανές επιλογές διασύνδεσης, ενώ θα περάσει από καθεμία από αυτές όσο πατάτε τον συνδυασμό.


6. Λάβετε αναφορά για την ενεργειακή κατανάλωση
 
Με τη ΔΕΗ να αυξάνει τα τιμολόγια μέχρι και 45%, καλό είναι να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα. Χώρια που αν έχουμε laptop, θα ήταν χρήσιμο να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του.

Για να σας πει το σύστημα ακριβώς τι καταναλώνει και που, ανοίξτε την command line ως administrator:

12.runcmdasadmin-301x360

Στη συνέχεια στο παράθυρο της command line γράψτε powercfg – energy και πατήστε Enter.

13.Powercfg_energy_command

Το σύστημα θα δημιουργήσει μια αναφορά σε αρχείο html κάπου στον υπολογιστή (θα σας γράψει που βρίσκεται, δεν χρειάζεται να μαντέψετε). Βρείτε το αρχείο και θα δείτε τι καταναλώνει το περισσότερο ρεύμα στον υπολογιστή σας.

(hint: οι τσόντες)


7. Τι θα κάνει το System Restore? 
 
Το System Restore υπήρχε και στα Windows XP, αλλά το να το χρησιμοποιήσει κανείς ήταν καθαρός τζόγος – δεν υπήρχε τρόπος να ξέρει ακριβώς τι αλλαγές θα έκανε στο σύστημά του.

Στα Windows 7 υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη διαφάνεια. Αρκεί απλά να γράψετε στο start menu system restore.

14.-run-system-restore

Στη συνέχεια, επιλέξτε να δείτε την πλήρη λίστα με τα restore points.

15.restore-system-files-settings

Από εκείνη την οθόνη, επιλέξτε όποιο restore point θέλετε, και κάντε κλικ στο κουμπί "Scan for affected programs"

16.scan-for-affected-programs

Τα windows θα σας πουν ποια προγράμματα και drivers θα διαγραφούν ή θα επαναφερθούν με το restore.

17.windows7-system-restore
 
 
8. Ρυθμίστε την οθόνη
 
Τα χρώματα που θα δείτε στην οθόνη σας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες: το μόνιτορ, τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών, το φωτισμό. Κι όμως, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το ίδιο default windows color profile. Σαν αποτέλεσμα, μια ψηφιακή φωτογραφία η οποία σε εμάς μπορεί να φαίνεται τέλεια, να δείχνει χάλια σε υπολογιστές φίλων μας.

18.00TAnW-128359584

Ενώ οι πανάκριβες οθόνες για γραφίστες έχουν ειδικά (επίσης πανάκριβα) προγράμματα calibration, για τον απλό χρήστη ο ενσωματωμένος οδηγός Display Colour Calibration Wizard των Windows 7 βοηθάει να ρυθμίσουμε ικανοποιητικά τη φωτεινότητα (brightness), την αντίθεση (contrast), το Gamma, και τα επιμέρους χρώματα της οθόνης.

19.DCCW

Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε το βέλτιστο τύπο ClearType για την ιδανική απεικόνιση των γραμμάτων σε οθόνες TFT-LCD.

20.post-131-125727166917_thumb

Αρκεί να πάτε στο start menu, να γράψετε dccw και να πατήσετε enter, και ο wizard θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα για όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
Προσοχή, όταν τρέχετε τον wizard, να έχετε στο δωμάτιο τον φωτισμό που θα χρησιμοποιείτε συνήθως όταν θα κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή (φυσικό ή τεχνητό), ειδάλλως οι ρυθμίσεις που θα κάνετε δεν θα είναι οι βέλτιστες δυνατές.


9. Ενεργοποιήστε το Virtual Wi-Fi
 
Το Internet Connection Sharing είναι μία δυνατότητα η οποία υπήρχε στα Windows από τα Windows 98 Second Edition – ουσιαστικά, ένας υπολογιστής που ήταν συνδεδεμένος στο Internet (μέσω ενός modem) μπορούσε να «μοιραστεί» τη σύνδεσή του στο Internet μέσω τοπικού δικτύου LAN.

Από τη στιγμή που όλοι πλέον συνδεόμαστε στο Internet μέσω router (οι οποίοι αναλαμβάνουν εκείνοι τη «μοιρασιά» του Internet), η δυνατότητα αυτή είναι παρωχημένη. Εντούτοις, τα Windows 7 ενσωματώνουν τη μετεξέλιξή της, που επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να γίνει Wireless Access Point.

Με άλλα λόγια, αν ο router μας δεν υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση, ενεργοποιώντας το Virtual Wi-Fi στον υπολογιστή με Win7 που είναι συνδεδεμένος στο router με καλώδιο, πλέον όλες οι Wi-Fi συσκευές (laptop, smartphone κλπ) θα βλέπουν τον υπολογιστή μας σαν ένα νέο ασύρματο δίκτυο, και μόλις συνδεθούν, μοιράζεται μαζί τους τη σύνδεση στο Internet.

Προσοχή: Προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτό είναι να το υποστηρίζει η ασύρματη κάρτα δικτύου στον υπολογιστή μας – δεν το υποστηρίζουν όλες. Θα πρέπει λοιπόν να ελέγξετε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για τη δική σας κάρτα ασύρματου δικτύου, και να έχετε εγκατεστημένους τους τελευταίους drivers.

Από εκεί και πέρα, αρκεί να κατεβάσετε το δωρεάν προγραμματάκι Virtual Router.

1.VirtualRouter_09_Screenshot001

Θα μπορούσατε να το κάνετε και μέσω της command line ή να δημιουργήσετε αρχεία τύπου batch ή σκριπτάκια, αλλά αφού υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα που κάνει την ίδια δουλειά, γιατί να μπείτε στον κόπο?


10. Εξερευνήστε τη God Mode
 
Μπορεί το Control Panel να διαθέτει εικονίδια για όλες σχεδόν τις λειτουργίες του υπολογιστή, ορισμένες όμως είναι θαμμένες κάτω από άλλα εικονίδια.

Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα πάντα από έναν και μόνο φάκελο, πρέπει να φτιάξετε έναν God Mode φάκελο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξετε ένα νέο φάκελο όπου θέλετε (π.χ. στην επιφάνεια εργασίας) και να του δώσετε το όνομα

onoma.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Προφανώς μόνο τα γράμματα μετά την τελεία έχουν σημασία, το onoma μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Αν το έχετε κάνει copy-paste σωστά, το μακρινάρι θα εξαφανιστεί και το εικονίδιο του φακέλου θα αλλάξει σε αυτό:

2.god-folder

Ανοίξτε τον με διπλό κλικ και θα έχετε πρόσβαση στα πάντα

3.god-folder

Από το Action Center, το Network and Sharing Center, τις Power Options, τις επιλογές κρυπτογράφησης και άλλα πολλά, ο φάκελος αυτός έχει πάνω από 260 επιλογές για να ρυθμίσετε οτιδήποτε στο σύστημα.

Κι άμα τον βαρεθείτε και τον σβήσετε, μην ανησυχείτε, δεν θα σβήσει μαζί και όλο σας το σύστημα ;-)


11. Wallpaper μέσω RSS
 
Το RSS feed είναι μεγάλη μαγκιά – όποτε βγαίνει κάτι νέο σε μια σελίδα που το υποστηρίζει, ενημερώνεται αυτόματα.

Δεν θα ήταν φανταστικό λοιπόν να μπορούσαν να κατεβαίνουν αυτόματα στον υπολογιστή σας νέα wallpapers από μία σελίδα αμέσως μόλις εμφανίζονται, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τρίτες εφαρμογές?

Δυστυχώς, ως συνήθως η Microsoft έχει κάνει μισή δουλειά, και ενώ τα Windows έχουν αυτή τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνετε λίγο μέσω Λαμίας.

Θα πρέπει να πάτε στο Personalization (με δεξί κλικ σε κάποιο κενό σημείο του desktop) και στη συνέχεια να πάτε στην επιλογή Save theme

4.rss-1

Θα σας ζητήσει ένα όνομα. Στο παράδειγμα βάζω RSS Theme.

Το αρχείο πάει και αποθηκεύεται στο παρακάτω path
C:\Users\<Όνομα χρήστη>\AppData\Local\Microsoft\Windows\Themes

Στη συνέχεια, αυτό που έχετε να κάνετε είναι δεξί κλικ στο αρχείο, "Open with..." και από τα other programs (θα χρειαστεί να πατήσετε το + για να εμφανιστούν) να επιλέξετε το Notepad.

5.rss-2

Χωρίς να πειράξετε τίποτα άλλο στο αρχείο, πηγαίνετε κάτω-κάτω και προσθέστε τον παρακάτω κώδικα
[Slideshow]
Interval=1800000
Shuffle=1
RssFeed=http://api.flickr.com/services/feeds/photos_public.gne?id=46029785@N00&lang=en-us&format=atom
(στο RssFeed μπορείτε να βάλετε το RSS της σελίδας που σας ενδιαφέρει στο παραπάνω παράδειγμα έβαλα ένα χρήστη του Flicr που ανεβάζει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης)

Κάντε save το αρχείο, πηγαίνετε ξανά στο personalization, βάλτε κάποιο άλλο τυχαίο theme (π.χ. το σκέτο Windows 7 ή το Architecture) και ύστερα επιλέξτε ξανά το theme που σώσατε.

Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά, το σύστημα θα σας ρωτήσει αν θέλετε να κατεβάσετε αρχεία από το RSS feed. Προφανώς θα του απαντήσετε θετικά, κάνοντας κλικ στο Download Attachments.

6.rss-3

Αναλόγως με το RSS feed που έχετε επιλέξει, και το μέγεθος των εικόνων, η διαδικασία αυτή θα πάρει κάποια ώρα (μην περιμένετε να σας έρθει αμέσως το νέο wallpaper) αλλά από εκεί και ύστερα θα απολαμβάνετε νέες εκπλήξεις στο desktop σας κάθε μισάωρο (που αλλάζει αυτόματα το wallpaper στο slideshow).

Τα Wallpaper αυτά αποθηκεύονται στα Temporary Internet Files (για την ακριβή τοποθεσία κάντε κλικ στο "Desktop Background" στην οθόνη του Personalization), οπότε αν τρέξετε κάποιο πρόγραμμα που τα καθαρίζει (πχ ccleaner), να φροντίσετε πρώτα να έχετε αντιγράψει αλλού τα αγαπημένα σας.


11. Αλλάξτε τη Log-on screen με ασφάλεια
 
Η log-on screen υπάρχουν τρόποι να αλλάξει και στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, αλλά τότε ήταν μια διαδικασία που χρειαζόταν περίπλοκες και εν δυνάμει επικίνδυνες ταρζανιές.

Ευτυχώς, η Microsoft (σχεδόν) αναγνώρισε την ανάγκη που έχουμε μερικοί να αλλάζουμε τα φώτα στην εμφάνιση του συστήματός μας, ακόμα και όσον αφορά την log-on screen. Και λέω σχεδόν, επειδή ναι μεν έκανε τη διαδικασία πιο ασφαλή, αλλά και πάλι πρέπει να μπλέξει κανείς με το Registry (αντί να το βάλει π.χ. σαν μέρος του Personalization).

Όσοι λοιπόν θέλετε κάτι λιγότερο πεζό από το απέραντο γαλάζιο των Windows στην οθόνη που επιλέγετε το χρήση και γράφετε το password, αρκεί να κάνετε το εξής:

Πηγαίνετε στο start menu, γράψτε regedit και κάντε κλικ στο regedit.exe.

(προσοχή, μην πειράξετε ΤΙΠΟΤΑ εκτός από το παρακάτω στη registry, αν θέλετε να παραμείνει υγειές το σύστημά σας)

Στη συνέχεια πηγαίνετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background

Μέσα θα δείτε μια επιλογή OEMBackground. Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει, κάντε δεξί κλικ μέσα στο Background, επιλέξτε New->DWORD (32bit) και δώστε της το όνομα OEMBackground.

Κάντε διπλό κλικ στο OEMBackground και αλλάξτε την τιμή του από 0 σε 1.

Στη συνέχεια βρείτε μία εικόνα που να θέλετε να χρησιμοποιήσετε (φροντίστε να έχει μέγεθος λιγότερο από 256KB και να έχει τον ίδιο λόγο πλευρών με την οθόνη σας, ειδάλλως θα παραμορφωθεί (η εικόνα, όχι η οθόνη :P )

Αντιγράψτε την εικόνα στο φάκελο c:\windows\system32\oobe\info\backgrounds\ (αν οι φάκελοι info\backgrounds δεν υπάρχουν, φτιάξετε τους εσείς) και μετονομάστε την σε backgroundDefault.jpg.

Ένα reboot αργότερα, και θα έχετε τη νέα σας εικόνα στο log-on screen.

7.custom-logon-screen

Για όσους θέλετε ποικιλία στις log-on screen σας χωρίς να περνάτε ξανά όλη την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά, μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν Logon Screen Rotator.

8.logon-screen-rotator-screenshot


Βρείτε το μποτιλιάρισμα
 
Μπορεί τα Windows 7 να είναι σαφώς πιο γρήγορα από τα sVista, αλλά καμιά φορά μπορεί το σύστημα να σέρνεται χωρίς εμφανή λόγο – και συνήθως είναι ένα πρόγραμμα που κάνει τη ζημιά.

Η λύση είναι να κάνουμε κλικ στο start, να γράψουμε RESMON και να πατήσουμε enter, για να ξεκινήσει το Resource Monitor. Στο πρόγραμμα αυτό θα βρείτε καρτέλες για τη δραστηριότητα του επεξεργαστή, της μνήμης, του δίσκου και του δικτύου. Τα Windows 7 θα δείξουν με μια ματιά ποιες διεργασίες καταχρώνται τους πόρους του συστήματος.

1.resmon1

Η πιο χρήσιμη καρτέλα είναι αυτή του επεξεργαστή, που είναι μια πιο ισχυρή εκδοχή αυτής που συνοδεύει τον Task Manager. Αν ένα πρόγραμμα έχει κολλήσει, για παράδειγμα, κάνοντας δεξί κλικ στην διεργασία του και επιλέγοντας το "Analyze Process", τα Windows θα προσπαθήσουν να δουν γιατί κολλάει – μπορεί, για παράδειγμα, να περιμένει κάποια άλλη διεργασία – και η πληροφορία αυτή μπορεί να βοηθήσει να φτιάξετε το πρόβλημα.

Κάντε drag and drop στην command line
 
Αν είστε power user, το σίγουρο είναι πως δεν φοβάστε να χρησιμοποιήσετε την command line των windows. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ένα αρχείο στα βάθη του filesystem? Ενώ το tab μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε σωστά και το μακρύτερο path, στα Windows 7 υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος.

Το μόνο που χρειάζεται είναι, μέσα από τα Windows, να κάνετε drag and drop το αρχείο πάνω στο παράθυρο της Command line, και το σύστημα θα εμφανίσει αυτόματα το πλήρες path του αρχείου, μαζί με τα απαραίτητα εισαγωγικά αν υπάρχουν κενά.

2.command-drag

Αυτό το χαρακτηριστικό, παρεμπιπτόντως, υπήρχε και στα Windows XP, αλλά είχε αφαιρεθεί από τα Vista.

Παράλληλα... κάντε defrag παράλληλα...
 
Βελτιωμένος ο defragger των Windows 7, αλλά και η command line έκδοσή του έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που αξίζουν την προσοχή σας.

Για παράδειγμα, ο δείκτης /r επιτρέπει δύο διαφορετικοί δίσκοι να κάνουν defrag ταυτόχρονα (προφανώς αυτό συμφέρει μόνο σε ξεχωριστούς φυσικούς δίσκους, όχι σε ξεχωριστά partition στον ίδιο δίσκο). Ο δείκτης /h τρέχει το defrag με προτεραιότητα πάνω από το normal, ιδανικό αν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή και θέλετε να τελειώσει η διαδικασία νωρίτερα. Τέλος, ο δείκτης /u δημοσιεύει τακτικές αναφορές, για να βλέπετε πόσο θέλει ακόμα για να τελειώσει το defrag.

3.defrag-command

Εν ολίγοις, αν γράψετε defrag /c /h /u /r στην command line, είναι ένας γρήγορος τρόπος να κάνετε ταυτόχρονα defrag σε όλους τους δίσκους του συστήματος. Αν θέλετε να δείτε και άλλες δυνατότητες. Γράψτε defrag /?


Προστατέψτε τα δεδομένα σας
 
Μπορεί τα φλασάκια USB να συνδυάζουν την υψηλή χωρητικότητα με τη μεγάλη φορητότητα, όμως είναι εύκολο να χαθούν, να ξεχαστούν ή και να κλαπούν.

Αν λοιπόν έχετε να μεταφέρετε ευαίσθητα δεδομένα, μπορείτε να τα κρυπτογραφήσετε με την τεχνολογία BitLocker της Microsoft, και μόνο όποιος έχει το password θα μπορέσει να τα διαβάσει.

Αρκεί απλά να κάνετε δεξί κλικ στο φλασάκι, να επιλέξετε το Turn on BitLocker και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να προστατέψετε τα προσωπικά σας αρχεία.

4.bitlocker-420-90
 
 
Κάντε mount και δημιουργήστε αρχεία VHD 
 
Η συγκεκριμένη δυνατότητα αφορά κυρίως όσους ασχολούνται με virtual machines.

To Virtual PC και το Hyper-V της Microsoft δημιουργούν τους εικονικούς σκληρούς δίσκους σε αρχεία VHD, ενώ τα αρχεία αυτά υποστηρίζονται και από το VirtualBox, το VMware ESX Server και Workstation, καθώς και από το Citrix XenServer.

Με τα Windows 7 μπορεί ένας χρήστης να κάνει mount απ' ευθείας τα αρχεία VHD, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία στο εσωτερικό τους. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να πάει στο Start Menu, να γράψει diskmgmt.msc, να πατήσει Enter και να πάει στο Action > Attach VHD. Επιλέγοντας το αρχείο, θα εμφανιστεί σαν virtual drive στο My Computer.

Ομοίως, από το Create VHD μπορεί κανείς να δημιουργήσει αρχεία αυτού του τύπου.

vhd-1



Πηγή : pcsteps.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: