Blogger Widgets

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή, νέο phishing! Facebook Security Team Has Suspended Your Page

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν πλαστά μηνύματα που έρχονται με την υπογραφή της ομάδας ασφαλείας του Facebook  για να ξεγελάσουν ανυποψίαστους χρήστες και να επισκεφτούν μια κακόβουλη σελίδα (μοιάζει πολύ με σελίδα από εφαρμογή του Facebook ‘apps.Facebook.com/ap p_name_here/)  στην οποία καλούνται να γράψουν τα ονόματα τους και τους κωδικούς πρόσβασης τους.


Facebook-Phishing

 
Η τελευταία αυτή απάτη, που ανακαλύφθηκε από το Facecrooks, χρησιμοποιεί ένα ψεύτικο λογαριασμό της Facebook Security Team και ενημερώνει πιθανά θύματα ότι οι λογαριασμοί τους έχουν ανασταλεί λόγω παραβιάσεων των Όρων Παροχής Υπηρεσιών του κοινωνικού δικτύου.

security_team


Το μήνυμα αναφέρει:
“We have reviewed the suspension of your Page. After reviewing your page activity, it was determined that you were in violation of our Terms of Service. We have provided a warning to you via email, but you have not responded to our notifications. Therefore, your account might be permanently suspended,”

που σημαίνει:
“Αξιολογούμε την σελίδας σας για την αναστολή της. Μετά εξέταση των δραστηριοτήτων της σελίδα σας, διαπιστώθηκε ότι παραβίαζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών. Σας έχουμε αποστείλει μια προειδοποίηση μέσω του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, αλλά δεν έχετε ανταποκριθεί στις κοινοποιήσεις μας. Ως εκ τούτου, ο λογαριασμός σας θα ανασταλεί μόνιμα”.

Οι χρήστες που θα πέσουν στην παγίδα και θα κάνουν κλικ στο “επαληθεύσετε το λογαριασμό σας” θα οδηγηθούν σε μια κακόβουλη σελίδα από όπου θα τους ζητηθεί να δώσουν το όνομα που χρησιμοποιούν στην σελίδα τους, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου τους και τον κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά, η ιστοσελίδα δεν έχει να κάνει με το Facebook και εκείνοι που δίνουν τα στοιχεία τους, ουσιαστικά δίνουν πρόσβαση του λογαριασμού τους στους hackers.

Αν έχετε ήδη πέσει θύματα αυτής της απάτης, φροντίστε να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν είναι πάρα πολύ αργά, επισκεφθείτε το Κέντρο βοήθειας του Facebook και προσπαθήστε να ξανα αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας με την βοήθεια τεχνικών του Facebook.


 Πηγή : toptech4u.wordpress.com






Δεν υπάρχουν σχόλια: