Blogger Widgets

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

BLOBTERRE: Ένα Εικαστικό Παιδικό Εργαστήρι στο Μέγαρο Μουσικής

Σας ενημερώνουμε ότι το παιδικό εικαστικό εργαστήρι με τίτλο " BLOBTERRE " παρουσιάζεται φέτος στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus σε συνεργασία με το Centre Pompidou της Γαλλίας, από 25 Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου 2013 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η γαλλίδα ντιζάινερ Ματαλί Κρασσέ έχει σχεδιάσει την εγκατάσταση ενός πρωτότυπου εικαστικού κήπου στο φουαγιέ του Μεγάρου. Ένας φανταστικός κήπος γεμάτος πρωτότυπα σχήματα, χρώματα, μυρωδιές και ήχους, που σκοπό έχουν να παρασύρουν τον επισκέπτη μακριά από την καθημερινότητα. Πρόκειται για έναν τόπο υβριδικό, τεχνητό αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονο, ο οποίος ενώ βασίζεται σε φόρμες και σχήματα οργανικά, ταυτόχρονα παραμένει μακριά από τον βιολογικό του εαυτό. Ένας κόσμος ελευθερίας και αρμονίας, στον οποίο τα παιδιά μπορούν να περιπλανηθούν και να εξερευνήσουν χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις. Μπορούν να αγγίξουν τα "φυτά", να τα μυρίσουν αλλά και να ακούσουν τους ήχους τους, να γνωρίσουν τους περίεργους κατοίκους τους και να ακούσουν τις δικές τους ιστορίες. Τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τον τόπο αυτό χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις και στη συνέχεια να φανταστούν και να προτείνουν διαφορετικά σενάρια ζωής για τον τόπο αυτό. Στόχος του εργαστηρίου αυτού, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στο πνεύμα της εξερεύνησης, της δημιουργίας και της φαντασίας.


Οι επισκέψεις των σχολείων θα πραγματοποιούνται Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 10:00-11:30 & 12:00-13:30. Δηλώσεις συμμετοχής: Στο fax 210 7228558 ή στην ηλεκτρονική δ/νση exhibitions@megaron.gr Τηλέφωνα πληροφοριών 210 7282348, 210 7282363 (10:00-13:00 Δευτέρα – Παρασκευή). 

Ανώτατος αριθμός συμμετοχών ανά πρόγραμμα: 30 παιδιά. Το κόστος της ξενάγησης των σχολείων ανέρχεται στα 60€ ανά ομάδα. Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα καθοδηγεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.




Πληροφορίες ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια: