Blogger Widgets

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

15χρονη στον... Ιστό, εφιάλτης στο Διαδίκτυο


Μετέτρεψε το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης σε δίκτυο κοινωνικής διαπόμπευσης· Αυτό όμως σήμανε και το τέλος του εφιάλτη του θύματός του, μιας 15χρονης κοπέλας που υπέστη νευρικό κλονισμό όταν 2.000 φίλοι της την είδαν στο facebook γυμνή.

Ο 21χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για «πορνογραφία μέσω Διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων» και ο εφιάλτης έλαβε τέλος.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η 15χρονη Ελληνίδα, που μένει μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία, ξεκίνησε να συνομιλεί με τον 21χρονο μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης την περίοδο που εκείνος ήταν φαντάρος.
Εκβιασμός και εκφοβισμός
Με το πέρασμα του χρόνου και έπειτα από συνεχή επικοινωνία, ο 21χρονος ζήτησε από την ανήλικη να του στείλει προσωπικές της φωτογραφίες. Την έπεισε και εκείνη το έκανε. Ο νεαρός άνδρας, που εκείνη την περίοδο ήταν φαντάρος, δεν σταμάτησε εκεί. Ζητούσε συνεχώς κι άλλες και, όταν η κοπέλα αρνήθηκε, ξεκίνησαν ο εκβιασμός και οι απειλές. «Θα της δημοσιεύσω στο Διαδίκτυο», της έλεγε, «θα το πω στη μάνα και τους φίλους σου», συνέχιζε.
Η ανήλικη πανικοβλήθηκε. Μην αντέχοντας την ντροπή, εξαναγκάστηκε να του στείλει και άλλες γυμνές φωτογραφίες της αλλά και βίντεο. Ακόμη κι αυτό δεν του ήταν αρκετό. Ο 21χρονος ζήτησε και άλλα αρχεία. Αυτή τη φορά όμως η ανήλικη δεν υπέκυψε.
Τότε εκείνος παραβίασε το προφίλ της, άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης και ανέβασε στο Διαδίκτυο 370 γυμνές της φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να τις δουν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, πραγματικοί και διαδικτυακοί της φίλοι.
Το κορίτσι κατέρρευσε ψυχολογικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο 21χρονος της τηλεφωνούσε συνεχώς και απειλούσε να την χτυπήσει, λέγοντας πως θα πάει στο σπίτι της με τους φίλους του. Μην αντέχοντας άλλο, η κοπέλα αποφάσισε να μιλήσει στη μητέρα της.
Οι γονείς της κοπέλας, επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές. Με βούλευμα διατάχθηκε άρση του απορρήτου και οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησαν τα στοιχεία του 21χρονου.
Η σύλληψη του νεαρού
Ο νεαρός συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής διαπίστωσαν πως, ανάμεσα στα άλλα, βρίσκονταν τα προσωπικά αρχεία της 15χρονης αλλά και γυμνές φωτογραφίες άλλης κοπέλας, η οποία φαίνεται πως δεν είχε ενηλικιωθεί.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους, αλλά και η διαχείριση του προφίλ της από τον 21χρονο στο facebook.

Πηγή : Ελευθεροτυπία




Δεν υπάρχουν σχόλια: