Blogger Widgets

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου- ΟΛΜΕ την Τετάρτη του Πάσχα


Για την εφαρμογή του μέτρου των δυο επιπλέον διδακτικών ωρών στο πρόγραμμα των καθηγητών των σχολείων, οι οποίοι έχουν σηκώσει τα «όπλα του πολέμου» και απειλούν με απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα ενημερώσει την ηγεσία της Ομοσπονδίας τους (ΟΛΜΕ) ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Ο υπουργός Παιδείας αποφάσισε να καλέσει τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ στο γραφείο του το απόγευμα της Τετάρτης του Πάσχα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του.

Οπως είναι γνωστό, οι καθηγητές της ΟΛΜΕ αντιδρούν επειδή αυξάνονται από 21 σε 23 οι διδακτικές τους ώρες. Πάντως, όπως ανέφεραν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη πηγές από το υπουργείο Παιδείας, η ηγεσία του δεν θεωρεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο τις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις για δυο επιπλέον ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, την ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η ηγεσία του υπουργείου δεν επιθυμεί να απαξιώσει την ηγεσία του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου των εκπαιδευτικών με την οποία και θα συζητήσει την Τετάρτη όλες τις πτυχές του ζητήματος.


Πηγή : cleverclass.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: