Blogger Widgets

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πιθανότατα να μη γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη σχολική χρονιά

Όπως φαίνεται, η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να μην προχωρήσει σε διορισμούς εκπαιδευτικών την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ δύσκολη θα είναι η κατάσταση και για τους αναπληρωτές.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι έχει μια πλήρη εικόνα για το ποια είναι η κατάσταση στα σχολεία, ποιες είναι δηλαδή οι ανάγκες καθώς και τα κενά, και υποστηρίζει ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα σχολεία είναι υπεράριθμος και αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι μόνο ο εξορθολογισμός του προσωπικού.


Επιπλέον, ανέφερε ότι, οι 1.400 που έχουν δηλώσει διάφορα είδη ασθενειών και δεν μπαίνουν στην τάξη, οι 1.450 που κάνουν γραφειοκρατικό έργο στις διάφορες υπηρεσίες και στις περιφέρειες των σχολικών μονάδων, οι 4.500 αποσπασμένοι, όλοι θα πρέπει να πάνε στις τάξεις με όποιο κόστος, γιατί αυτό το οποίο προέχει είναι να μην υπάρχει ούτε ένα κενό σε καμία τάξη, σε καμία σχολική μονάδα.

Δύσκολη, λοιπόν, αναμένεται να είναι η επόμενη σχολική χρονιά για πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Πηγή : eduadvisor.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: