Blogger Widgets

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σύλληψη φυγόποινου έξω από την κεντρική είσοδο του γυμνασίου μας ! - Παρίστανε τον γονέα για να αποφύγει τη σύλληψη

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και περί ώρα 11:30 ημεδαπός πλησίασε τα προστατευτικά κάγκελα του γυμνασίου μας, στην κεντρική είσοδο επί της οδού Αν. Κατάρα και απευθυνόταν στους μαθητές φωνάζοντας ένα γυναικείο όνομα  : "Μαρία Παπαδοπούλου". Καθηγητές τον εντόπισαν και η Υποδιευθύντρια κινήθηκε προς το μέρος του.


Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή περιπολία της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Αττικής και συγκεκριμένα δίκυκλα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διέρχονταν από το σχολείο, εντόπισαν το άτομο, το θεώρησαν ύποπτο και προέβησαν στον έλεγχο αυτού.

Σε ερώτησή τους για ποιο λόγο βρίσκεται έξω από το σχολείο, τους απάντησε ότι ψάχνει την κόρη του Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία φοιτά στο γυμνάσιο. Οι Αστυνομικοί απευθύνθηκαν σε καθηγητές για του λόγου του αληθές, πλην όμως διαπιστώθηκε ότι στο σχολείο δεν υπάρχει μαθήτρια με τέτοιο όνομα.

Από τον έλεγχο που έκαναν μέσω του Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι το άτομο είχε καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον άντρα και τον οδήγησαν στο Α΄ Α.Τ. Αχαρνών.

Αυτά για την ιστορία.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα παιδιά μας κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Για ακόμη μία φορά η εγκληματικότητα χτύπησε την πόρτα του σχολείου. Ένα σχολείο (μαζί με το 1ο Λύκειο) το οποίο κτίστηκε σε χώρο ακατάλληλο για παιδιά, καθώς σε απόσταση αναπνοής εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πολύ πριν την ανέγερσή του, υπάρχει καταυλισμός αθιγγάνων με δοσοληψίες που περιλαμβάνουν αν όχι ολόκληρο τον Ποινικό Κώδικα, τουλάχιστον τον μισό!

Και αν θέλετε να το "τραβήξω" και λίγο, μπορεί κανείς να φανταστεί αν ο συλληφθείς οπλοφορούσε και αντιδρούσε στη θέα των Αστυνομικών τι μπορεί να είχε συμβεί; Ή αν για να αποφύγει την σύλληψη πηδούσε τα κάγκελα και εισέρχονταν εντός του σχολείου; Ξέρω, ίσως κάποιοι πούνε ότι βλέπω πολλές αστυνομικές ταινίες. Πιστέψτε όμως. Εκ πείρας ένας καταζητούμενος προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Εκτός και αν δεν έχει καμία πιθανότητα. (και αυτό με ερωτηματικό!)

Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί τόσο εντός του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, όσο και από κοινού με τη Διεύθυνση του σχολείου. Οι καθηγητές έχουν δώσει οδηγίες στους μαθητές να μην πλησιάζουν τα προστατευτικά κάγκελα και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δοσοληψία, επαφή ή συνομιλία με άγνωστα άτομα.  Όσο για τις εφημερίες  τρεις (3) καθηγητές και μετά τις 11:00 και μία (1) φύλακας εποπτεύουν τον προαύλιο χώρο.

Το Δ.Σ., με έγγραφό του, έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες Αρχές  για τα προβλήματα ασφάλειας ζητώντας την συνεχή επιτήρηση του σχολείου. Προτίθεται να αποστείλει εκ νέου έγγραφο στο οποίο να αναφέρονται το παρόν συμβάν αλλά και τα τελευταία περιστατικά (διάρρηξη της Αίθουσας Εκδηλώσεων και κλοπή των ηχείων και η κλοπή της σημαίας).





Δεν υπάρχουν σχόλια: