Blogger Widgets

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Αχαρνών : Ποδήλατα στην πόλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Αχαρνών προσπαθεί με συμβολικές κινήσεις να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την χρήση του ποδήλατου και τη θετική επίδραση στην καθημερινότητά μας. 


Η οικονομική κρίση που έχει καθηλώσει ειδικά το Δήμο Αχαρνών, δεν του επιτρέπει μεγάλες παρεμβάσεις χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος στοχεύει ώστε σε διάστημα μεσοπρόθεσμο να αποκτήσει ποιοτικές υποδομές. 

Στο πραγματικό πλαίσιο των δυνατοτήτων του ο Δήμος και κυρίως συμβολικά προμήθευσε τη Δημοτική Αστυνομία, ύστερα από δωρεά εταιρίας με δύο ποδήλατα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε περιπολίες στο κέντρο της πόλης, παράλληλα με τα οχήματα τα οποία δε σταμάτησαν στιγμή να λειτουργούν.

Παράλληλα σε μια άλλη συμβολική κίνηση η Οδός Δεκελείας ομόρφυνε με παλιά ποδήλατα που φιλοτεχνήθηκαν από τις υπάλληλους του Δήμου: Γκικα Μαρια και Λίζα Λαζάρου  και τα οποία τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της οδού προκαλώντας τα θετικά σχόλια των καταστηματαρχών. Πλέον της αισθητικής πλευράς αυτών των ποδηλάτων, η θέση τους λειτουργεί και ως εμπόδιο στο παρκάρισμα το οποίο για τους περισσότερους καταστηματάρχες δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια: