Blogger Widgets

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία του Αθ. Κυριαζή Γ.Γ. του υπ.Παιδείας για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα του Πολυτεχνείου. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται αυτή την ημέρα. Οι νεότεροι έχουν ακούσει, έχουν δει. Σε κάθε περίπτωση, για όλους τους Έλληνες είναι μία ημέρα μνήμης, είναι μία ημέρα που όλοι πρέπει να θυμόμαστε, όλοι να παραδειγματιζόμαστε. Είναι μία ημέρα που η νεολαία της Ελλάδος, οι φοιτητές, έκαναν κάτι το οποίο ενδεχομένως πολλοί δεν το περίμεναν. Έκαναν κάτι για το οποίο έμειναν στην ιστορία.


Η πραγματική γιορτή του Πολυτεχνείου είναι «η γιορτή της μνήμης». Είναι η γιορτή για να θυμόμαστε τι έγινε τότε, τι υπήρχε τότε, τι καθεστώς υπήρχε και τι έγινε αμέσως μετά. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, πολλές δεκαετίες, οι νέοι άνθρωποι πρέπει να παραδειγματιστούν από τους παλαιούς, να πάρουν τα νέα μηνύματα, να πάρουν στα χέρια τους αυτό το οποίο, οι παλιότεροι τους έδωσαν για να μπορέσουν να προχωρήσουμε σε μία νέα Ελλάδα, σε μία νέα Πατρίδα.

Όταν λέω νέα Πατρίδα, εννοώ να αλλάξει η μορφή της, να αφήσουμε πίσω ότι άσχημο υπήρχε και να κοιτάξουμε το μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό το μέλλον είναι που μπορεί να μας βοηθήσει, να μας στηρίξει. Γι’ αυτό, την Ελλάδα που αφήνουμε στους νέους ανθρώπους, αυτή την νέα Ελλάδα που θα παραδώσουμε οι παλιότεροι στη νεολαία, αυτή θα πρέπει να είναι ο φάρος και η προοπτική μας.

Βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ιστορίας. Η Ελλάδα έχει περάσει πολλές δύσκολες περιόδους, όπως αυτή. Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε «Φως στο τούνελ» -όπως λέμε- και να προχωρήσουμε στο μέλλον.

Εύχομαι σε όλους «χρόνια πολλά» και να θυμάστε πάντα – να θυμόμαστε πάντα - αυτή την ημερομηνία.

Για το σχετικό δελτίο τύπου με την ομιλία του κου Αθανάσιου Κυριαζή πατήστε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια: