Blogger Widgets

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Ναι στις επισκέψεις οδοντιάτρων σε όλα τα σχολεία της χώρας

Tη διεξαγωγή του Προγράμματος Αγωγής Στοματικής Υγείας με τη μέθοδο της Βιωματικής Μάθησης σε μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας, που προτίθεται να πραγματοποιήσει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας .

Κατά την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο: «Γερά Δόντια....Καλύτερη Υγεία», το οποίο έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας.


Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2012-2013.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210-3813380, 210-3803816, 210-3302343.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και προαιρετικό για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθεί, χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία των σχολείων και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές/τριες των σχολικών μονάδων, ενώ για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων αυτών.

Κατά τη διάρκεια του εν λόγω προγράμματος, ο ιατρός που διενεργεί την κλινική εξέταση παρακαλείται, όπως καταγράφει ενυπόγραφα τα στοιχεία και τα ευρήματα μόνο στα βιβλιάρια υγείας των μαθητών.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει επίσης, ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διανομής οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση. Η παρουσία των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Διευθύνσεων, σε κάποιες από τις παρεμβάσεις, κρίνεται απαραίτητη.

 Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: