Blogger Widgets

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τι συμβαίνει με την εταιρεία παροχής λογιστικών υπηρεσιών LOFT A.E. και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αχαρνών ?

Αναδημοσιεύω το άρθρο από το blog Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών  με τίτλο " Είμαστε και εδώ !!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ & ΘΑΥΜΑΣΤΕ !



 Είμαστε και εδώ !!

Το άρθρο 20 παρ. 13 του Ν. 3731/2008 (ΦΕΚ 263 Α/23-12-2008) περί «αναδιοργάνωσης της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», σύμφωνα με το οποίο προστίθεται παράγραφος 9 στο άρθρο 209 του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» ως ακολούθως :

«Οι Δήμοι και οι Κοινότητες, οι Σύνδεσμοι τους, τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα ιδρύματα τους δύνανται να αναθέτουν απευθείας ή με συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) παροχή υπηρεσιών, που δεν υπάγονται στις διατάξεις του ν. 3316/2005 (ΦΕΚ 42 Α).

Ο πρόχειρος διαγωνισμός είναι θεωρητικά διαγωνισμός, άρα, θεωρητικά πάντα, δίνονται τα εχέγγυα για αμερόληπτη διανομή δημοσίου χρήματος, στην ουσία όμως και στην πράξη, είναι νομιμότατη απευθείας ανάθεση σε ημετέρους.
Ούτε δημοσίευση προκήρυξης στον τύπο χρειάζεται ούτε τίποτα. Αρκεί να υπάρχουν την ημέρα του διαγωνισμού 3 προσφορές.
 Για το πώς ο υποψήφιος στο διαγωνισμό πληροφορείται την ύπαρξη του διαγωνισμού και καταθέτει προσφορά, κανείς δεν το ξέρει αφού ο νόμος δεν προβλέπει κάτι συγκεκριμένο. Υποτίθεται ότι η υπηρεσία ψάχνεται, βγαίνει στη γύρα και ζητά προσφορές…
 Σημειώστε ότι και μια μόνο προσφορά να εμφανιστεί, η υπηρεσία είναι καλυμμένη.
Η δουλειά γίνεται κανονικότατα και “νόμιμα”…
Αυτά για τη νόμιμη διαδικασία
Σε περιπτώσεις που υπάρχουν προσφορές από “διαγωνιζόμενους” δίνονται τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων. 

Για παράδειγμα: 4ΑΘ3Ι-ΜΥ-Τεχνική Πάρνηθας
Όπως φαίνεται στην απόφαση ανάθεσης αναφέρονται πλήρη στοιχεία των εταιριών.
Τις από 23-03-2011 κατατεθειμένες προσφορές των παρακάτω:

(1) Μ.Ι.Τ. – 6 Α.Ε.-Σ.Πέτρουλα 22-Ανω Λιόσια

(2) ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε.Π.Ε. – ΜΟΝΟΠΡΟΣ ΠΗ Ε.Π.Ε.

(3) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ Α.Ε. – Σ. Πέτρουλα 22 – Α. Λιόσια.
 
Η ανάθεση της σύμβασης γίνεται με αναφορά στην εταιρεία που προκρίνεται και στον εκπρόσωπό της.
Στην απόφαση αυτή αναγράφεται :

α) Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Υλικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί με την ιδιότητά του αυτή, με βάση τις κείμενες διατάξεις, το Ελληνικό Δημόσιο και που στη συνέχεια θα ονομάζεται στη σύμβαση αυτή για συντομία <<Αγοραστής>> ή <<Υπηρεσία>> και

β) Η εταιρεία με την επωνυμία <<ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ Α.Ε.>>, που εδρεύει στην οδό Σ. Πέτρουλα 3 και Φυλής-Τ.Κ.133 41-Ανω Λιόσια, τηλ.210-2486107, νομίμως εκπροσωπούμενη από τον Νικόλαο ΚΡΗΜΝΙΑΝΙ1ΤΗ και που στη συνέχεια θα ονομάζεται στη σύμβαση αυτή για συντομία <<Προμηθευτής>> ή <<Εταιρεία>>, συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν τα εξής:
 
Στη σύμβαση φαίνεται το φυσικό πρόσωπο που είναι συμβαλλόμενο. Στο κείμενο ακολουθούν οι όροι της σύμβασης.

 Αυτά για τις διαδικασίες
Ας δούμε όμως τι έγινε με την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.και την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη Δι@ύγεια δημοσιεύτηκαν δύο ταυτόσημες αποφάσεις ανάθεσης έργου και αντίστοιχες συμβάσεις.
Στην απόφαση αυτή στα έχοντας υπόψη αναφέρεται :

6. Τις προσφορές που υποβλήθηκαν και πιο συγκεκριμένα των:
α) LOFT A.E., που προσφέρει την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών έναντι του ποσού των 3.500,00 €, πλέον του ΦΠΑ.

β) Τσινιαράκη Ανδρέα, που προσφέρει την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών έναντι του ποσού των 4.500,00€, πλέον του ΦΠΑ.
 
Κανονικά έπρεπε σε όσους προσέφεραν να είναι το όνομα της Εταιρείας και η διεύθυνσή της, όπως φαίνεται το τυπικό στης αποφάσεις της Αστυνομίας.Αυτό δεν έγινε. Στο δεύτερο των “διαγωνιζομένων” δε φαίνεται ούτε η ιδιότητά του ούτε άλλα στοιχεία, αν πρόκειται να γίνει δημόσιος έλεγχος, αφού οι αποφάσεις αναρτώνται στη Δι@ύγεια.
Επειδή οι προσφορές είναι ανοιχτές, υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης με το “δικό” τους να προσφέρει μικρότερη τιμή και να πάρει τη δουλειά. 
 Έτσι γίνεται και έτσι έγινε!
Ακολούθησε η σύμβαση.
Ανάδοχος : LOFT A.E.
Αντικείμενο σύμβασης : ΠΑΡΟΧΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ημερομηνία υπογραφής : 17/11/2011

Αρ. Απόφασης :5/2011

ΠΟΣΟ : 3.500,00 €
 
Στη σύμβαση δεν αναφέρονται οι όροι της και τι ρήτρες υπάρχουν για τη μη εκτέλεση των υποχρεώσεων, που πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις συμβάσεις.
Υπάρχει και μια δεύτερη απόφαση ανάθεσης και μια δεύτερη σύμβαση :
Τις προσφορές που υποβλήθηκαν και πιο συγκεκριμένα των:
α) LOFT A.E., που προσφέρει την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών έναντι του ποσού των 7.000,00 €, πλέον του ΦΠΑ.

β) Τσινιαράκη Ανδρέα, που προσφέρει την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών έναντι του ποσού των 8.000,00€, πλέον του ΦΠΑ.
Αποφασίζει
α) Την απευθείας ανάθεση της εν λόγω εργασίας στην LOFT A.E., έναντι του ποσού των 7.000,00 € πλέον του Φ.Π.Α..
β) Η ανάθεση της ανωτέρω εργασίας ισχύει από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/10/2012 και τίθεται σε ισχύ από την υπογραφή της σύμβασης.
 
Ανάδοχος :LOFT A.E.
Αντικείμενο σύμβασης : ΠΑΡΟΧΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ημερομηνία υπογραφής : 31/01/2012

Αρ. Απόφασης :18/2012

ΠΟΣΟ : 7.000.00 €
 
Τι προκύπτει μέχρι εδώ.
Σε όλες τις προσφορές ο μειοδότης δίνει τιμή μικρότερη κατά 1.000 €., και για προσφορά 3.500 € και για προσφορά 7.000 €. Αυτό επιτρέπει σε κάποιο να υποθέσει ότι ο διαγωνισμός είναι “μαϊμού“.
Εντύπωση προκαλεί η προσφορά 3.500 € για διάστημα 43 ημερών, 17/11/2011-31/12/2011 και για διάστημα 270 ημερών, 31/1/2012 – 31/10/2012 η προσφορά είναι διπλάσια, δηλ. 7.000 €.. Η εξήγηση είναι ότι η προσφορά υπηρεσιών της LOFT Α.Ε. στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν πολύ πριν υπογραφεί η σύμβαση. Αυτός όμως είναι λόγος ακυρότητας της σύμβασης. Αν δεν συνέβη αυτό γιατί είναι συμφέρουσα η προσφορά για 43 ημέρες με τιμή 3.500 €  σε σύγκριση με με εκείνη των 7.000 € για πενταπλάσια διάρκεια;
Ακριβώς η ίδια κατάσταση υπάρχει και για την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν στα ανωτέρω αντί Δευτεροβάθμιας την αντικαταστήσετε με τη λέξη Πρωτοβάθμιας θα έχετε το παρακάτω αποτέλεσμα.
Με τα έως εδώ δεδομένα θα πει κανείς, τι ψάχνεις, έτσι γινόταν παλαιότερα έτσι γίνεται και τώρα.
Στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Προεδρος του ΝΠΔΔ είναι ο Γιάννης Μίχας, Στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Σπύρος Βρεττός

Να δούμε και τη συνέχεια. Ποια είναι η ανώνυμη Εταιρεία LOFT Α.Ε.;

Η εταιρεία Ιδρύθηκε το 1999
Στο Δ.Σ. της εταιρείας μετείχε και η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, μετέπειτα μεγαλοστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας
Το 2007 αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας της εταιρείας στις Αχαρνές, οδός Μιαούλη 10. Στην πολυκατοικία απέναντι από το δημαρχείο του δήμου Αχαρνών.!!
Ένα χρόνο μετά αλλάζει το διοικητικό της Συμβούλιο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι:
Το από 30.6.2008 πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, καθώς και το από 1.7.2008 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου, από το οποίο προκύπτει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε από την παραπάνω Γ.Σ. και θα διοικήσει την εταιρεία μέχρι συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Λαμπρακάκης Κωνσταντίνος του Βασιλείου, κάτοικος Θρακομακεδόνων, Πτολεμαίου 14, ΑΔΤ Γ.992450, ΑΦΜ 011535915, ΔΟΥ Αχαρνών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.


2. Βερύκιου Ελισσάβετ του Φιλίππου, κάτοικος Θρακομακεδόνων, Πτολεμαίου 14, ΑΔΤ Π.075947, ΑΦΜ 064624409, ΔΟΥ Αχαρνών, Αντιπρόεδρος.


3. Λαμπρακάκη Αικατερίνη του Κωνσταντίνου, κάτοικος Θρακομακεδόνων, Πτολεμαίου 14, ΑΔΤ ΑΗ.010805, ΑΦΜ 115571435, ΔΟΥ Αχαρνών, Μέλος.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια οικογενειακή Ανώνυμη Εταιρεία.
Αν θελήσετε λογιστικές υπηρεσίες μην πάτε στη διεύθυνση Μιαούλη 10 να βρείτε τη LOFT Α.Ε. δεν είναι ποια εκεί. Για πληροφορίες ρωτήστε τον ιδιοκτήτη της Πολυκατοικίας.
Όσα έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα δεν έχουν να προσάψουν κάποιο μεμπτό στις συναλλαγές του κ. Λαμπρακάκη, που είναι δραστηριότητα Λογιστή.

κλικ στην εικόνα


 Σε ένα άλλο δήμο, με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με μόνη διαφορά ότι η αντιπρόεδρος της εταιρείας ήταν ταυτόχρονα και υπάλληλος του δήμου, προέκυψαν προβλήματα πειθαρχικής δίωξης για την υπάλληλο.
Αρκετά σας κούρασα με στοιχεία. Ας απολαύσουμε ένα τραγούδι από τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΔΩ


Πηγή : eleftherovima.wordpress.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: