Blogger Widgets

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Επεισόδια, ξύλο και δακρυγόνα στις παρελάσεις της επαρχίας.. (BINTEO)

Μπορεί στην Αθήνα να μην είχαμε επεισόδια, αφού η πόλη ήταν φρούριο με αστυνομικούς, το ίδιο όμως δεν έγινε στην επαρχία. Παρά τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν αρκετοί πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα.


Στην Πάτρα η παρέλαση έγινε με καθυστέρηση αφού έγιναν επεισόδια με πολίτες και φοιτητές που προσπάθησαν να φτάσουν στην εξέδρα για να δουν την παρέλαση. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας μάλιστα χρήση δακρυγόνων ακόμη και μέσα σε καφετέριες που κάθονταν γονείς με τα παιδιά τους.

Δεν σταμάτησαν λεπτό οι αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών στο Ναύπλιο. Ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης που πήγε στην παρέλαση φυγαδεύτηκε για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Ένταση και επεισόδια όμως είχαμε και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κόσμος εισέβαλε στο χώρο της παρέλασης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών. Κανένας βουλευτής στη δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό του Αγ.Μηνά και στην κατάθεση στεφάνων.

Χρήση χημικών όμως είχαμε και στα Χανία. Μια γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων ενώ άλλη μια γυναίκα λιποθύμησε.

Οι αντιδράσεις όμως συνεχίστηκαν και στην πόλη της Λάρισας. Η παρέλαση έγινε με μούντζες αλλά και άγριο ξύλο.

Καφέδες και νερά πέταξαν διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές μάλιστα φώναζαν συνθήματα κατά των λιγοστών πολιτικών που πήγαν στην παρέλαση ενώ είχαμε και 40 προσαγωγές.

 Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί  και στην Ξάνθη λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για το εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μεγάλη ένταση όμως και στο νησί της Χίου. Διαδηλωτές δεν έπετρεψαν να γίνει η παρέλαση.

Στον Πειραιά οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους επισήμους. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα και πίσω  από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές είχαν αναρτήσει πανό και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα όπως προδότες προς τους επισήμους.
 








Επεισόδια και ρίψη χημικών στη Πάτρα από babisflou











Δεν υπάρχουν σχόλια: