Blogger Widgets

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αγίου Δημητρίου» Αχαρνών : "Να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης του λεηλατημένου και εγκαταλειμμένου κτιρίου του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου Αυλίζας ως ένα από τα Κέντρα λειτουργίας και Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική" !!!!!

Αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης ώστε να καταπολεμηθούν οι στρατιές τοξιμομανών που επισκέπτονται 24ώρες το 24ωρο την συνοικία του Αγ. Δημητρίου, βάζοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους αλλά και υποβαθμίζοντας την περιοχή, ζητούν με έγγραφα αλλά και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους οι κάτοικοι. 


Ωστόσο, την στιγμή που όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας παλεύουν ναμην δημιουργηθούν Κέντρα Μεταναστών στις περιοχές τους, οι κάτοικοι του Αγ. Δημητρίου είναι τόσο απελπισμένοι που προτείνουν ως μόνη λύση στο πρόβλημα τους ακόμη και την εγκατάσταση Κέντρου Λαθρομεταναστών στο ρημαγμένο, σήμερα, Γυμνάσιο Αυλίζας! 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχοντας υπ’ όψιν : 

Α. Την κατάσταση που καθημερινά βιώνουν οι κάτοικοι από την μεγάλη επισκεψημότητα που καθημερινά δέχεται η συνοικία μας από άτομα εξαρτημένα ουσιών, όπως αναλυτικά περιγράφεται στο συνημμένο Υπόμνημα 

Β. Την συνεχιζόμενη λεηλασία που υφίσταται το Σχολικό Συγκρότημα του Γυμνασίου Αυλίζας, (επί της οδού 17ης Νοεμβρίου, αριθμό 19,Τέρμα οδού Μπόσδα) όπως ονομάζεται, ιδιοκτησίας Ο.Σ.Κ. 

Προτείνει :
1. Να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης του λεηλατημένου και εγκαταλειμμένου κτιρίου του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου Αυλίζας ως ένα από τα Κέντρα λειτουργίας και Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική. 

2. Καλούμε του Δήμαρχο της πόλης μας κ. Σωτήρη Ντούρο, να υποβάλει άμεσα την πρόταση με όλα τα δικαιολογητικά (Χωροταξικά και Περιβαλλοντικά) και στη συνέχεια να φέρει το θέμα προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

3. Καλούμε το Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, να προσέλθει μαζί με τους αντιστοίχους υπηρεσιακούς παράγοντες για επιτόπια αυτοψία του χώρου. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή μας, είναι άκρως επικίνδυνη και μη αναστρέψιμη, χρειάζεται διαρκείς και καθημερινή αστυνόμευση, η εγκατάσταση και λειτουργία του Κέντρου Μεταναστών, θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αγίου Δημητρίου» Αχαρνών, οργανώνουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ., στο προαύλιο του Ιερού Ναού, με θέμα : «Μέτρα αστυνόμευσης και προστασίας ενοριτών – πιστών χριστιανών, από την μεγάλη εικοσιτετράωση επίσκεψη και διέλευση από τους δρόμους της συνοικίας, δεκάδων χρηστών ναρκωτικών ουσιών. 

Η ανασφάλεια των κατοίκων, είναι τόσο μεγάλη, που με κίνδυνο της ζωής τους προσέρχονται στη Θεία Λειτουργία και τους Εσπερινούς. Ζητάμε την ιδιαίτερη περιφρούρηση των οδών Λ. Δημοκρατίας, Μόρνου, Βαρδουσίων, Μπόσδα και γύρω από το Ναό, για να μπορέσουν οι κάτοικοι να γιορτάσουν την Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση, το Πάσχα. 

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΧΡ. ΓΟΥΛΑ 

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αγίου Δημητρίου» Αχαρνών, που εκπροσωπεί την Πολεοδομική Ενότητα, «Άγιος Δημήτριος, Πύργουθι, Αυλίζα», στην οποία συμπεριλαμβάνετε και το υπό κατασκευή Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών, σας καταγγέλλει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ασφάλειας ζωής και υγείας των κατοίκων του, ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, από το γεγονός της μαζικής προσέλευσης και πολύωρης παραμονής χρηστών ναρκωτικών ουσιών. 

Εδώ και ένα χρόνο, η περιοχή μας δέχεται καθημερινά 300 – 500 άτομα εξαρτημένα ουσιών, έρχονται με την αστική συγκοινωνία Α10 και Β10, αποβιβάζονται στις στάσεις Τελωνείου, Αγίου Δημητρίου και Ταχυδρομείου και δια μέσω των οδών Μόρνου, Βαρδουσίων και Μπόσδα, μεταβαίνουν σε παρακείμενους γνωστούς σε αυτούς Οίκους, όπου αγοράζουν την δόση τους και στη συνέχεια στην ελεύθερη έκταση μεταξύ των οδών Αρτέμιδος, Μπόσδα, Γεωργίου Δροσίνη και Βαρδουσίων, κάτω από υπάρχοντα ελαιόδενδρα, δίπλα σε σπίτια, κάτω από κολώνες με φως, απολαμβάνουν τις ουσίες υπό τα έντρομα βλέμματα, κατοίκων μας κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρών παιδιών. 

Αρκετοί από τους χρήστες τώρα πλέον κάθονται στα σκαλιά έξω από τα κατοικημένα σπίτια των οδών Βαρδουσίων, Μπόσδα και Δημοκρατίας και κάνουν την χρήση τους. Επίσης αρκετοί διαμένουν σε ακατοίκητα σπίτια στη Λ. Δημοκρατίας, δίπλα από την κλειστή οδό Μόρνου. Το σημαντικότερο δε είναι ότι κατά την πολύωρη παραμονή των ουρούν και αφοδεύουν χωρίς καμιά προφύλαξη στους παρακείμενους ακάλυπτους χώρους, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και ασθενειών στην περιοχή και κατ’ επέκταση στο Δήμο. 

Για την υφιστάμενη κατάσταση ο Σύλλογος μας κατέθεσε την μαρτυρία του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, στις 13 Δεκεμβρίου 2011, με θέμα την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, όπου υπήρξε καθολική αναγνώριση. Σας αναφέρουμε πως μέχρι σήμερα η όλη κατάσταση στην περιοχή μας, δεν παρουσίασε καμία βελτίωση, παρά το γεγονός ότι υπάρχει καθημερινή παρουσία περιπολικών, να συνομιλεί και να ελέγχει τους χρήστες και αρκετές φορές να συλλαμβάνει χρήστες για εξακρίβωση ή καταγραφή στοιχείων. 

Ήδη ο Σύλλογός μας με σχετικές επιστολές υπέβαλε τις παρακάτω προτάσεις, θέλοντας να προλάβει οποιαδήποτε δυσάρεστο γεγονός ή ακόμα και θάνατο προκληθεί σε κάτοικο της περιοχής μας από άτομο εξαρτημένο ουσιών : 

Α. Από τις αστυνομικές Αρχές : « Να ληφθούν αυξημένα ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ, κυρίως στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Βαρδουσίων – Γεωργίου Δροσίνη και Αρτέμιδος, Μπόσδα και Δημοκρατίας. 

Β. Από το Δήμο : «Την κατάργηση των στάσεων της Λεωφ. Δημοκρατίας τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο, από το ύψος της Αττικής Οδού έως το Ηρώων». Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Με το σημερινό υπόμνημα σας συμπληρωματικά σας καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις, που στοχεύουν στην προληπτική υγιεινή της περιοχής και στην αποτροπή δημιουργίας εστίας παραβατικότητας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις: 

1. Την δημιουργία σε κοινόχρηστο χώρο ειδικό κιόσκι στο ενδιάμεσο Μπόσδα, Αρτέμιδος –Δροσίνη – Βαρδουσίων, με νερό και τουαλέτες για την υγιεινή προστασία των χρηστών αλλά και να μην παρενοχλούνται τα παρακείμενα σπίτια. 

2. Την παρουσία Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ σε εικοσιτετράωρη βάση στην Βαρδουσίων και Δροσίνη, για την ανά πάσα στιγμή παροχή βοήθειας στους ασθενείς χρήστες. 

3. Την απολύμανση όλων των κοινόχρηστων και εγκαταλλειμένων χώρων της περιοχής από συνεργείο του Δήμου, για την αποφυγή εξάπλωσης ασθενειών σε μικρά παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους. 

4. Την διεκδίκηση και άμεση κατασκευή έργων υποδομής, όπως σύνδεση της οδού Μόρνου με την Λεωφ. Δημοκρατίας, την διάνοιξη δρόμων, την προσθήκη φωτιστικών σωμάτων τόσο στη Λεωφ. Δημοκρατίας όσο και κατά μήκος της οδού Μόρνου, κι ακόμα στους οδούς Βαρδουσίων, Δροσίνη και παρόδους αυτών. Κύριοι Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. 

Με απόλυτη ευθύνη σας μεταφέρουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής(οργή και αγανάκτηση), σε μια προσπάθεια να προλάβουμε : Πρώτον, οποιαδήποτε δυσάρεστο γεγονός ή ακόμα και θάνατο που ίσως συμβεί σε κάτοικο της περιοχής μας από άτομο εξαρτημένο ή καθοδηγούμενο εξαρτημένο με ροπή στην εγκληματική πράξη. Δεύτερον να προστατευθεί η περιοχή και ο Δήμος από τυχόν μολυσματικές ασθένειες και Τρίτον να προστατευτούν και οι χρήστες από την υγιεινή εξαθλίωση και κοινωνική απαξίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΝΙΩΡΑΣ Γεώργιος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Νικόλαος
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ.: ΠΑΣΙΑΝΙΔΗ Άννα - Γεωργία
ΤΑΜΙΑΣ : ΓΚΑΓΚΑ Σωτηρία (Ρούλα)
ΜΕΛΗ : ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ Θωμάς


 Πηγή : acharnorama.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: