Blogger Widgets

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Δημιουργία ομάδας Εικαστικής Θεραπείας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών»

Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών και ο Πρόεδρός της Βρεττός Μιχάλης, στα πλαίσια οργάνωσης ομάδων δημιουργικής απασχόλησης και ενίσχυσης ατόμων Τρίτης Ηλικίας, ανακοινώνει την λειτουργία ομάδας Εικαστικής Θεραπείας για τα μέλη των ΚΑΠΗ.


Η Τρίτη Ηλικία είναι μια όμορφη φάση της ζωής γεμάτη εμπειρίες και συναισθήματα, άλλοτε πολύ καλά και άλλοτε λιγότερο, εντούτοις είναι πηγή γνώσης για όλους τους νεότερους. Η έκφραση των εμπειριών, των σκέψεων και των συναισθημάτων, βοηθούν τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας να ανακαλύψουν τον πλούτο του ψυχικού τους κόσμου, να ενδυναμώσουν τη μνήμη τους και να διαχειριστούν το άγχος τους. Η συναισθηματική και ψυχική υγεία βοηθά τους ίδιους  αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα γιατί η ζωή είναι δημιουργία. Σε αυτή την πεποίθηση βασίζεται η Εικαστική Θεραπεία.

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα, σε συνεργασία με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό θα έχουν την δυνατότητα  να δημιουργήσουν εικαστικά έργα, να ενεργοποιήσουν τον δημιουργικό τους εαυτό, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τα συναισθήματά τους και τις ανησυχίες τους.

Η συμμετοχή στην ομάδα δεν  απαιτεί δεξιότητα στη ζωγραφική ή προηγούμενη εικαστική εμπειρία, παρά μόνο θέληση για έκφραση.

Η Ομάδα Εικαστικής Θεραπείας θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 17:30-19:30 στο χώρο του 3ου ΚΑΠΗ Φιλαδελφείας 205 & Κεφαλληνίας 1 τηλ. 210 2387587 αρχής γενομένης από την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κος Μιχάλης Βρεττός δήλωσε σχετικά: "Διαχρονικός στόχος της διοίκησης της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών είναι η εξασφάλιση προϋποθέσεων λειτουργίας ομάδων δημιουργικής απασχόλησης των μελών των ΚΑΠΗ. Η λειτουργία της πρότυπης ομάδας Εικαστικής Θεραπείας είναι ένα πρώτο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του στόχου."





Δεν υπάρχουν σχόλια: