Blogger Widgets

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Εκπαιδευτικά προγράμματα το Φεβρουάριο στο Παιδικό Μουσείο!

Το Φεβρουάριο, τα παιδιά 3-12 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι τα εξής:



Για παιδιά 3-6 χρόνων

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, «Η ζωή μέσα στη γη»
Με ποιον τρόπο ζουν τα μυρμήγκια κάτω από τη γη; Τι ρόλο έχουν οι σωλήνες; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωή και τα αντικείμενα που υπάρχουν κάτω από τη γη όπως τα ζώα, οι ρίζες των φυτών, το μετρό και άλλα. Στη συνέχεια, δημιουργούν τη δική τους μακέτα με κύριο υλικό το χώμα.

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, «Όταν ο άνθρωπος δε ζούσε στη γη»
Τα παιδιά ερευνούν τα παράξενα αποτυπώματα που συναντούν στο Μουσείο και ακολουθεί μια μεγάλη περιπέτεια σε έναν κόσμο διαφορετικό από το σημερινό. Έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα ερπετά, που ονομάζονται δεινόσαυροι! Η περιπέτεια τελειώνει με την κατασκευή ενός προϊστορικού ζώου.

Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, «Ένα καπέλο γεμάτο χαρά»
Με αφορμή τον εορτασμό της αποκριάς, τα παιδιά ανακαλύπτουν το έθιμο της μεταμφίεσης στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Στη συνέχεια, μεταμφιέζονται σε γελωτοποιούς, αφού προηγουμένως κατασκευάσουν το ανάλογο καπέλο.

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, «Ένας αετός από χαρτί»
Με πολλή φαντασία, απλά υλικά και μεγάλη δόση δημιουργικότητας, τα παιδιά φτιάχνουν χαρταετούς για να στολίσουν το δωμάτιό τους. Θα έχουν όμως και τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το πέταγμά του στον πεζόδρομο του Μουσείου.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45

H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
  

Για παιδιά 7-12 χρόνων

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, «Τα παπούτσια πήραν δρόμο»
Τι υφή έχει ένα παπούτσι; Τι ήχο κάνει; Άραγε πόσες ιστορίες θα είχε να μας διηγηθεί αν μπορούσε να μιλήσει; Τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία του παπουτσιού και δημιουργούν τα σχέδια για τα παπούτσια του μέλλοντος.

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, «Τι βλέπει το ρομπότ;»
Με ποιον τρόπο μπορεί να μας δει ένα ρομπότ; Τι είναι οι αισθητήρες; Ποιος τους χρησιμοποιεί; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις απαντήσεις μέσα από παιχνίδια με το υλικό του κουτιού Lego Mindstorms.

Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, «Η πινακοθήκη με τις μάσκες»
Μια συλλογή από μάσκες του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, γίνεται η αφορμή ώστε τα παιδιά να συνδέσουν τη μάσκα με την ιστορία της και το έθιμο της αποκριάς και να δημιουργήσουν με διάφορα υλικά τη δική τους μάσκα.

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, «Γαϊτανομπερδέματα»
Τα παιδιά προσεγγίζουν την παράδοση μέσα από το έθιμο του γαϊτανιού. Φτιάχνουν το δικό τους γαϊτανάκι, τραγουδούν, χορεύουν και πλέκουν τις κορδέλες του.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι: 12:00 – 13:30

H οικονομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: