Blogger Widgets

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χιόνι και τσουχτερό κρύο - κλειστά αρκετά σχολεία

Ισχυρές χιονοπτώσεις καθώς και έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα Τετάρτη. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων, λόγω της εξασθένησης των ανέμων στα πελάγη.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Πεντέλη, στα Μελίσσια, στο Καπανδρίτι, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη, στον Αυλώνα, στα Ανω Λιόσια, στο Ζεφύρι, στη Φυλή, στους Θρακομακεδόνες και στα Βίλια. Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Διονύσου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στους δήμους Ερέτριας και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Ευβοίας, ενώ στις 9 θα ανοίξουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Καρπενήσι.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα καθώς και η ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο.

Σε όλη τη δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.

Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και στα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια. Τη νύχτα, ωστόσο, θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά του νόμου από -4 έως 1 βαθμό Κελσίου.

 Πηγή : Το Βήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια: