Blogger Widgets

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αλλάζουν όλα στα πειθαρχικά συμβούλια των εκπαιδευτικών

Δικαστές θα αποφασίζουν για τα παραπτώματα δασκάλων και καθηγητών
Κατηγορία: κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας από καθηγητή. Απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου στο οποίο παραπέμφθηκε: προσωρινή παύση 6 μηνών!
Κατηγορία: απόπειρα βιασμού από καθηγητή. Απόφαση πειθαρχικού: βαθμολογικός υποβιβασμός! Κατηγορία: κατοχή ναρκωτικών. Απόφαση: πρόστιμο 30 ημερών!
 
Κατηγορία: Πορνεία από καθηγήτρια! Απόφαση: δεν υπάρχει, διότι περιμένουν να συνέλθει από «ψυχωσική συνδρομή»... 
 
Η κωλυσιεργία, οι αποφάσεις ατιμωρησίας που έχουν κατά καιρούς εκδοθεί από τα πειθαρχικά συμβούλια σε υποθέσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες υποθέσεις ασέλγειας εις βάρος μαθητών από εκπαιδευτικούς σε Αθήνα και Κρήτη, οδήγησαν την υπουργό Παιδείας σε άμεση παρέμβαση.
 
Με δύο κινήσεις η Αννα Διαμαντοπούλου επιχειρεί να αλλάξει τα πάντα στο επίπεδο της πειθαρχικής μεταχείρισης των εκπαιδευτικών, ώστε να μην αντανακλούν σε έναν ολόκληρο κλάδο έντιμων και σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων οι παρανομίες μιας ελάχιστης μειοψηφίας. 
 
Στο σχέδιο νόμου για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των υπαλλήλων του Δημοσίου, που θα προωθηθεί σύντομα στη Βουλή, προτείνει (άρθρο 6) την αντικατάσταση των σημερινών πειθαρχικών συμβουλίων - που αποτελούνται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να δικάσουν συναδέλφους τους - από νέα, στα οποία θα συμμετέχουν δύο δικαστικοί ή υπάλληλοι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δύο ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εντάσσονται στο υπουργείο Παιδείας και μόνο ένας εκπαιδευτικός, ώστε να διασφαλιστεί η ουδετερότητα της κρίσης και η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Παράλληλα, με χθεσινή επιστολή της προς τα σημερινά πειθαρχικά όργανα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ζητά την άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση των υποθέσεων αναξιοπρεπούς και ανάρμοστης συμπεριφοράς εκπαιδευτικών. Η υπουργός τονίζει ότι συμπεριφορές επίορκων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα όταν έχουν θύματα αθώες παιδικές ψυχές, δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητες εξαιτίας νομικίστικων και γραφειοκρατικών διαδικασιών. Μάλιστα, η κ. Διαμαντοπούλου ζητά εντός 15 ημερών πλήρη ενημέρωση για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ιστορικό τους, καθώς και τους λόγους που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες. 
 
Οπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», αιτία γι' αυτή την παρέμβαση της υπουργού είναι ότι τουλάχιστον την τελευταία διετία, πολλές αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων των εκπαιδευτικών είτε καθυστερούν υπερβολικά να εκδικαστούν, είτε θεωρούνται τόσο επιεικείς ώστε η ίδια τις αναπέμπει στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, σε ποσοστό που ξεπερνά το... 85%!
 
Αρκετές από τις 15 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» ξεπερνούν τα όρια της επιείκειας και προσεγγίζουν αυτά του εμπαιγμού.
 
 Πηγή : Τα Νέα
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: