Blogger Widgets

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κωφεύει ο Δήμος Αχαρνών στις εκκλήσεις για μείωση των τροφείων!

Οι «κρατούντες» στον Δήμο φαίνεται πως ακολουθούν την ίδια «πολιτική» με την κεντρική εξουσία σε ότι αφορά το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και παρά τις αντιδράσεις από τις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις και τους γονείς επιμένει στον διπλασιασμό των τροφείων! Προφανώς, δεν έχουν «αντιληφθεί» αυτό που λέει πως «ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη, αρκεί να καταλάβει πότε αυτό είναι αναγκαίο»…


Καλές είναι οι «Ημέρες προσφοράς και αγάπης» και η συλλογή τροφίμων, παιχνιδιών, ρούχων, βιβλίων και οτιδήποτε άλλο, (εν όψει Χριστουγέννων) για τους δημότες που έχουν «ανάγκη» – κάτι που στο κάτω – κάτω δεν στοιχίζει τίποτα στον Δήμο – αλλά η «προσφορά και η αγάπη» θα ήταν της ίδιας «αξίας» ή ίσως και μεγαλύτερη για τους γονείς που βρίσκονται αντιμέτωποι με την χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 50 και πλέον χρόνων εξ αιτίας μια ανάξιας και ανάλγητης χαρατσοκυβέρνησης!

«Δείγμα» για το συμβαίνει στον Δήμο Αχαρνών για το συγκεκριμένο θέμα, είναι η επιστολή που λάβαμε στην εφημερίδα και την δημοσιεύουμε αυτούσια με την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει στον Δήμο Αχαρνών, δίνοντας έστω μια μικρή «ανάσα» στους γονείς…

Παράλληλα, όπως μας ζητείται, αναδημοσιεύουμε και το σχετικό άρθρο…
«Κύριοι,
Έχοντας διαβάσει σχετικό άρθρο σας για το θέμα της αύξησης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς θα ήθελα να σας παρακαλέσω να θίξετε ξανά το θέμα και να στηρίξετε την προσπάθεια των γονέων οι όποιοι δημιούργησαν σύλλογο (syllogosgonewnmenidiou.blogspot).

Μέσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ γονέων με τον κύριο Ντούρο Δήμαρχο Αχαρνών στις 15/11/2011 χωρίς να λάβουμε καμία σαφή απάντηση στο αίτημα μας για μείωση. Σε μια περίοδο κρίσης που το οικογενειακό εισόδημα μειώνεται δραματικά είτε μέσω φορολογίας είτε λογά ανεργίας το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηρίσει την αύξηση αύτη είναι η λέξη ντροπή.

Είμαι εργαζομένη μητέρα και προσπαθώ να ανταπεξέλθω οικονομικά έχοντας τον σύζυγο μου άνεργο. Αυτά που ακούσαμε στην συνάντηση με τον Δήμαρχο ήταν απλά εξευτελιστικά για τους γονείς.
Ζητώ, λοιπόν, να ξαναδημοσιοποιήσετε το θέμα.

Με εκτίμηση – Σ.Μ.

Το Άρθρο

Δήμος Αχαρνών: Η Δημοτική Αρχή αύξησε τα τροφεία κατά 100%!

Σε μια εποχή που ο κόσμος πραγματικά «στενάζει» από το βάρος της οικονομικής κρίσης και την ώρα που άλλοι Δήμοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να μειώσουν τα τροφεία, η Διοίκηση του Δήμου Αχαρνών, προφανώς χρησιμοποιώντας την «εύκολη» και όχι «ψάχνοντας» την «έσχατη» λύση για αύξηση εσόδων, διπλασίασε το κόστος των τροφείων των Παιδικών Σταθμών!

Η Δημοτική Αρχή, προφανώς για να δικαιολογήσει αυτήν την απόφασή της, που εξήφθη κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού μειοψήφησαν οι άλλες Παρατάξεις, επικαλέστηκε το μεγάλο κόστος λειτουργίας των Σταθμών και αναφέρθηκε σε σπατάλες της προηγούμενης Διοίκησης του «νοικοκύρη» Φωτιάδη αναφορικά με την λήψη προμηθειών, οι οποίες ισχύουν μέχρι σήμερα…

Φαίνεται όμως, πως ξέχασε ότι την Διοίκηση του Δήμου δεν την ασκεί πλέον ο Παναγιώτης Φωτιάδης και ότι η ίδια βρίσκεται στο «τιμόνι» του Δήμου εννέα και πλέον μήνες. Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν φρόντισε από την αρχή του χρόνου να προβεί σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς και να «διαπραγματευτεί» με νέους όρους τις τιμές των προμηθειών με σκοπό τη μείωση του κόστους των Σταθμών;

Ασφαλώς και ο Δήμος είναι σε «δύσκολη» οικονομική κατάσταση και όλοι το γνωρίζουν αλλά η συγκεκριμένη αύξηση μάλλον προκαλεί και κυρίως εξοργίζει τους γονείς αφού καλούνται πλέον να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη, σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς…

Να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» Παναγιώτης Πολυμενέας λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε τα εξής: «Άλλα λέγατε προεκλογικά και άλλα κάνετε σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να κάνετε 100% αύξηση στα τροφεία. Οι πολίτες στενάζουν. Πάρτε πίσω αυτό το αντικοινωνικό μέτρο».


Γιάννης Κασσαβός: Όχι στην αύξηση των τροφείων
Την αντίθεσή του στην αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κατά 100% που πρότεινε και ψήφισε η δημοτική αρχή εξέφρασε, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Κασσαβός, με πρόταση που κατέθεσε στο σώμα…

«Η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε σε μεγάλα κόστη και σπατάλες στη λειτουργία των παιδικών σταθμών με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγορά 2,5 ευρώ το κιλό το ψωμί. Οι συγκεκριμένες προμήθειες είναι από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο Παναγιώτης Φωτιάδης και ισχύουν μέχρι και σήμερα», ανέφερε ο κ Κασσαβός και πρόσθεσε: «Πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η παράταξη «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες», δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις κοινωνικές δομές, διαφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση».

Ο κ. Κασσαβός πρότεινε στη δημοτική αρχή να κάνει διαγωνισμούς για όλες τις αγορές, με σκοπό να μειωθεί το κόστος και παράλληλα να υπάρξει οικιοθελής μεταφορά υπαλλήλων στους παιδικούς σταθμούς, έτσι ώστε να αυξηθεί και  η ποιότητα των παρερχόμενων υπηρεσιών. «Η εποχή είναι δύσκολη για όλο τον κόσμο, ο οποίος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις. Τώρα είναι ακόμα πιο επιβεβλημένο να δείξει ο Δήμος το κοινωνικό του πρόσωπο. Κάντε τις κινήσεις που σας είπα και θα δείτε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε τόσο μεγάλη αύξηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσαβός.

Τελικά με τις ψήφους της δημοτικής αρχής ψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου Σωτήρη Ντούρου για αύξηση 100% των δημοτικών τελών και μειοψήφησε η πρόταση του Γιάννη Κασσαβού….

 Του Φάνη Κυριόπουλου

 Πηγή : otyposnews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: