Blogger Widgets

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Λογοτεχνικό Καφενείο"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα πλαίσια της νέας συνεργασίας του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Αχαρνέων με τις εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ στις 20/11, στις 11/12 και στις 18/12 (και οι τρεις είναι Κυριακή) θα λάβουν χώρα "Λογοτεχνικά Καφενεία" με τη συνδιοργάνωση Καφενείου-ΑΚΡΙΤΑΣ.

Έτσι, αυτή την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 17.00 ανοίγουμε το Καφενείο και σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Βενιέρη "Μεγάλη Θυσία" λίγο μετά τις 17.30!


Είσοδος Ελεύθερη


 Λίγα λόγια για το έργο:

Η Μεγάλη Θυσία, αφηγηματική βιογραφία του Πατριάρχη Γρηγόριου Ε’, του Πατριάρχη Ακρίτα, όπως πολλοί τον αποκαλούν, είναι ένα νέο βιβλίο του συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη Μάνου Βενιέρη.
 
Οι μαρτυρίες, τα ιστορικά ντοκουμέντα και η δοκιμιακή ανάλυση συνδυάζονται με τη συγκινητική λογοτεχνική γραφή του συγγραφέα, προσφέροντας στους αναγνώστες τις σημαντικότερες και κομβικές ιστορικές στιγμές της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας και του ορθόδοξου γένους της.
 
Αναλύοντας την Ιστορία, διαπιστώνει κανείς ότι το στίγμα της πίστης ανατρέπει τα γεγονότα όταν πράττεις ανεξαρτήτως κόστους, αντίθετα με τις απαιτήσεις της πραγματικότητας.
 
Στόχος του Μάνου Βενιέρη σ’ αυτό το βιβλίο είναι να μιλήσει για τον άνθρωπο Γρηγόριο. Μέσα από την αφήγησή του δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κρίνει ελεύθερα τη μορφή του Πατριάρχη, καθώς, ως γνωστόν, οι μελετητές και οι ιστορικοί είναι διχασμένοι, έχοντας παρασυρθεί από το διπλό του ρόλο: ως Πατριάρχη στην εκκλησιαστική ιστορία και ως εθνάρχη στην πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: