Blogger Widgets

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αμαυρώθηκε πορεία των μαθητών Γυμνασίων & Λυκείων του Δήμου μας

Μία ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για όσα γίνονται γύρω μας το τελευταίο καιρό, θέλησαν να κάνουν οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, δυστυχώς, όμως, για άλλη μία φορά ομάδα εξωσχολικών κατάφερε να καταστρέψει αυτό το κλίμα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 


Ομάδα μαθητών μέσω Facebook διοργάνωσε μία πορεία διαμαρτυρίας με στόχο να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στους γονείς, στους καθηγητές αλλά και σε όλους τους Έλληνες. Το ραντεβού δόθηκε για τις 9:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών με πορεία προς το Δημαρχείο. Σκοπός ήταν μία άκρως ειρηνική διαμαρτυρία από παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων. 

Ωστόσο, δεν είχαν την ίδια άποψη και ορισμένοι «ταραξίες» που κατάφεραν να αμαυρώσουν αυτή την έξυπνη ιδέα. Οι συγκεντρωμένοι μαθητές ξεκίνησαν από την πλατεία και δυστυχώς φτάνοντας στο Δημαρχειακό Μέγαρο ξεκίνησαν τα έκτροπα. Ομάδα «μαθητών» πέταξε λεμόνια, αλλά και πέτρες στα τζάμια του Δημαρχείου, ενώ όσοι μαθητές ήταν αντίθετοι (οι περισσότεροι δλδ!) έφυγαν από το σημείο αφήνοντας τους «μάγκες» να σπάνε ότι βρουν μπροστά τους. 

Η «συμμορία» των 50 περίπου ατόμων κατέβηκε έπειτα στις οδούς Λιοσίων, Σαλαμίνος, Ελ. Φυτά, πέταξαν τους γεμάτους σκουπίδια κάδους απορριμμάτων βάζοντας τους φωτιά και διακόπτοντας για αρκετή ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων, μετατρέποντας την ατμόσφαιρα σε αποπνικτική. Δυστυχώς, τα έκτροπα δεν σταμάτησαν εδώ. Οι «μικροί μας φίλοι» με λοστούς και καδρόνια ξυλοκόπησαν στο πέρασμα τους δύο άντρες πακιστανικής καταγωγής, ενώ δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης όταν εκείνος παρεμπόδισε τους ταραξίες στο να κλείσουν την οδό Λιοσίων με… αλυσίδες! 

Η κατάσταση συνέχισε να βρίσκεται εκτός ορίων, με τους ταραξίες που πολλοί τους ονομάζουν «γνωστούς - άγνωστους» των Αχαρνών να καίνε στο πέρασμα τους κάδους, να ξανακόβουν την κυκλοφορία επί της Σαλαμίνος και να ανηφορίζουν για άλλη μία φορά στο Δημαρχειακό Μέγαρο όπου δεν πρόλαβαν να το… σπάσουν όπως είχαν προγραμματίσει. Οι συγκεντρωμένοι νεαροί είδαν μπροστά τους τους άντρες του Α.Τ. Αχαρνών, πέταξαν με… τρόπο τα καδρόνια και τις πέτρες και ζήτησαν να μιλήσουν για τα «προβλήματά» τους στον Δήμαρχο κ. Ντούρο, ο οποίος κατέβηκε αμέσως από το γραφείο του και συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους. 

Το ACHARNORAMA ήταν καθόλη την διάρκεια εκεί, η συνομιλία μεταξύ της ομάδας των νεαρών και του Δημάρχου δεν καταγράφηκε γιατί ήταν πραγματικά για… γέλια! Σκοπός αυτής της ομάδας που παρακινούνταν, το τονίζουμε, από εξωσχολικούς ενήλικες, ήταν μόνο να προκαλέσουν ζημιές και… ντόρο! Η εικόνα 13χρονων να κρατούν λοστούς και ξύλα προκαλεί όχι μόνο αγανάκτηση, αλλά θυμό και οργή για την κατάντια μερίδας της νεολαίας μας. Είναι άσχημο η πλειοψηφία της μαθητικής κοινότητας να «καπελώνεται» από 50 ταραξίες που στόχο έχουν την προβολή τους και την στρατοπέδευσή τους σε… ομάδες που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στους ίδιους και τους συνομηλίκους τους. Η πρωτοβουλία της πορείας επικροτείται από όλους, ωστόσο, θα έπρεπε οι διοργανωτές να την περιφρουρήσουν καλύτερα και να αποβάλλουν οι ίδιοι αυτά τα στοιχεία. Ελπίζουμε να συνεχιστούν παρόμοιες πρωτοβουλίες, πιο οργανωμένες, δίχως επεισόδια από κακόβουλους και ταραξίες. 











 Πηγή : acharnorama.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: