Blogger Widgets

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Στο στόχαστρο και ο δήμος Αχαρνών από εταιρεία που ασχολείται με την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Στο στόχαστρο δύο τουλάχιστον δήμων, Σαλαμίνας και Αχαρνών, φαίνεται να έχει μπει η εταιρεία GEOPLAN των Π. Δεληκούρα & Δ. Παναγιώτου, που φέρεται να έχει διανείμει φυλλάδια για τακτοποίηση αυθαιρέτων.


Ο Δήμος Σαλαμίνας ανακοινώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιστολές που προωθεί προς τους πολίτες του νησιού η εταιρία GEOPLAN «Π. Δεληκούρας – Δ. Παναγιώτου ΟΕ», αναγράφοντας στους φακέλους τη φράση «Δήμος Σαλαμίνας Μελέτη : Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο», προκειμένου να αναλάβει την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Αντιδρώντας άμεσα ο Δήμος Σαλαμίνας, απέστειλε εξώδικο στην εν λόγω εταιρία με την απαίτηση να διακόψει άμεσα την αποστολή των επιστολών με την επίμαχη φράση και να στείλει εκ νέου επιστολές διευκρινίζοντας με πρόσθετη σημείωση ότι ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με την επιστολή και ότι κακώς έχει αναγραφεί η εν λόγω φράση.

Στο Μενίδι δε, η Πολιτικός Μηχανικός κ. Ευρώπη Κοσμίδη καταγγέλλει την Μελετητική Εταιρεία GEOPLAN των κκ. Π. Δεληκούρα & Δ. Παναγιώτου πως «χρησιμοποίησαν» τα προσωπικά δεδομένα πολιτών που έχουν ιδιοκτησίες στις υπό ένταξη συγκεκριμένες περιοχές των Αχαρνών με σκοπό να προωθήσουν την εταιρεία τους.

Συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρεία GEOPLAN συμμετείχε στον μειοδοτικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί επί Δημαρχίας Φωτιάδη, ώστε να δώσει προσφορά για να πραγματοποιήσει την πράξη εφαρμογής για τα ΠΕ 19 & 20 (Βόρειο Τμήμα Αχαρνών). Ωστόσο, η εταιρεία προέβει σε κινήσεις που άνετα θα χαρακτηρίζονταν αντιδεοντολογικές και αντιεπαγγελματικές, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Απέστειλε σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων φυλλάδια στα οποία προπαγανδίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία, αναφέροντας πως, με λίγα λόγια, αν οι ιδιοκτήτες θελήσουν να νομιμοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους θα ήταν καλύτερο να επιλέξουν την συγκεκριμένη εταιρία που ως ανάδοχος θα τους προσέφερε «ευνοϊκότερη» μεταχείριση!

Σας παραθέτουμε την επιστολή της εταιρείας που να σημειώσουμε αποτελεί πάγια τακτική της, καθώς την ίδια πολιτική προώθησης ακολούθησε και στον Δήμο Σαλαμίνας:

«Με την παρούσα επιστολή είµαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουµε, ως ανάδοχοι µελετητές, ότι η διαδικασία της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδοµικού Σχεδίου του Δήµου Σαλαμίνας, που ολοκληρώνεται µε την εκδίκαση των σχετικών ενστάσεων, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της σχετικής διαδικασίας. Παράλληλα, µε βάση τις διατάξεις του τελευταίου νόµου Ν.4014/2011 (ΦΕΚ 209Α) για τα αυθαίρετα που ισχύει από 22/9/2011, απαγορεύεται κάθε µεταβίβαση(γονική παροχή, πώληση κλπ.) οικοπέδων στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης και τα νέα συµβόλαια είναι άκυρα.

Εάν όµως, οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης δηλωθούν µέχρι 30/11/2011,τότε το κτίσµα θεωρείται νόµιµο, παύει η δίωξη των αυθαιρέτων µε βαρύτατα πρόστιµα ανέγερσης (εφάπαξ) και διατήρησης (κάθε χρόνο) και οι µεταβιβάσεις των οικοπέδων (νέα συµβόλαια) και οι οικοδοµικές εργασίες γίνονται πλέον νόµιµα.

Επειδή, µε βάση τον νόµο για τα αυθαίρετα, εφόσον τα δηλώσετε αναγκαστικά πρέπει να τα συµπεριλάβουµε στην µελέτη µας για την καλλίτερη εκμετάλλευση των οικοδοµών και την ένταξη του οικοπέδου στο Σχέδιο Πόλης. Είµαστε στην διάθεσή σας για να βοηθήσουµε στην υποβολή της δήλωσης του αυθαιρέτου σας, κτίσµατος, κατασκευής ή χρήσης, εφόσον υπάρχουν τέτοια στην ιδιοκτησία σας», σύμφωνα με την καταγγέλία της κ. Κοσμίδη παρόμοια επιστολή μοιράστηκε και στους κατοίκους-ιδιοκτήτες του Δήμου Αχαρνών.


Πηγή: www.mellon.gr
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: