Blogger Widgets

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Διάλυση στην παιδεία

«Καταιγισμό» κινητοποιήσεων προγραμματίζουν δάσκαλοι και καθηγητές για το αμέσως επόμενο διάστημα. Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, αύριο και την Πέμπτη συμμετέχουν στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμα και με απεργία διαρκείας. 


Ειδικότερα, από το πρωί (7 έως 10 π.μ.) τα Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΟΛΜΕ πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, ενώ προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση οι ομοσπονδίες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωϊνού κύκλου.

Εκτός από τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία αύριο και την Πέμπτη, οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν την προοπτική της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία προτείνει προς τον κλάδο πενταήμερες απεργίες με έναρξη από την προσεχή Δευτέρα, ενώ η ΟΛΜΕ εισηγείται τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου. Ορισμένες ενώσεις καθηγητών έχουν προτείνει να αναρτηθούν από σήμερα έως και την Παρασκευή μαύρες σημαίες σε σχολεία της χώρας, ενώ η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει από τους καθηγητές να φορούν μαύρα περιβραχιόνια στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, μιλά και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Υπό κατάληψη παραμένουν 813 γυμνάσια και λύκεια. Πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί στα ΤΕΙ θα συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία αύριο και την Πέμπτη.


 Πηγή : Ημερησία





Δεν υπάρχουν σχόλια: