Blogger Widgets

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ: Το γεφύρι της Άρτας και το πεζοφάναρο της Αναστασίου Κατάρα...

Το γεφύρι της Άρτας έχει γράψει τη δική του ιστορία στην κατασκευαστική ιστορία και στην ελληνική δημώδη ποίηση. Στις Αχαρνές έχουμε, τηρουμένων των αναλογιών, το δικό μας τεχνικό έργο που ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.


Ένα πεζοφάναρο που διεκδικεί τη δική του θέση στην ...αιωνιότητα καθώς, πριν καν λειτουργήσει, είναι το ...διασημότερο της πόλης. Βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Αναστασίου Κατάρα και για να λειτουργήσει θα πρέπει να πάρει .απόφαση το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν, πλέον, πρωτομάστορες, πρόθυμοι να θυσιάσουν τις γυναίκες τους.

Την τοποθέτηση του φαναριού ζητούσε, από χρόνια, ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Γυμνασίου, για λόγους ασφαλείας των μαθητών. Όμως, μπροστά στην αδιαφορία που συνάντησε, αποφάσισε, από την άνοιξη του 2010, να το διεκδικήσει μαχητικά, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία και αποκλεισμό του δρόμου.

Τον Οκτώβρη του 2010, μετά από καθυστέρηση μηνών, ο τότε Δήμαρχος, Παναγιώτης Φωτιάδης, με το υπ΄αριθμόν 75789 / 8-10-2010 έγγραφο γνωστοποίησε ότι έχει δοθεί εντολή από την αρμόδια Υπηρεσία Δ9 του Υ.Π.Ε.Κ.Α., με το αρ. πρωτ. 12354 / 3-2-2010 έγγραφό της, προς το Τμήμα Κατασκευών του ανωτέρω Υπουργείου, για τοποθέτηση κατά προτεραιότητα δύο (2) φωτεινών σηματοδοτών για πεζούς (α) επί της οδού Κύπρου & Αν. Κατάρα και (β) επί της οδού Κύπρου & Ι.Παπανίκα. 

Πράγματι, 7 μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου 2011, το φανάρι τοποθετήθηκε, αλλά δεν τέθηκε σε λειτουργία. Έκτοτε, οι μόνοι που θυμούνται ότι το φανάρι πρέπει να λειτουργήσει, είναι οι γονείς και οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου. Μάλιστα ήταν κι ένα από τα αιτήματά τους στην πρόσφατη κατάληψη. Κατάντια;


Πηγή : menidiatis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: