Blogger Widgets

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Απορίες προς την υπ. Παιδείας ενός υποψηφίου Διευθυντή Σχολείου

Έχω 10 χρόνια διευθυντής  σε Λύκεια και Γυμνάσια. Μια εβδομάδα πριν την περίφημη συνέντευξη έδινα εξετάσεις στο ΕΑΠ στην Θεματική Ενότητα "Διοίκηση ΣχολικώνΜονάδων".

Πήρα 8,7 και τελική βαθμολογία Θεματικής Ενότητας μαζί με εργασίες 8,7.

Πήγα στη συνέντευξη αφού δεν ασχολήθηκα καθόλου με τις απαντήσεις των θεμάτων στο internet.....τι αίσχος και αυτό....και πήρα μια περίπτωση. Έκανα μια τοποθέτηση-ανάλυση τεκμηριωμένη επιστημονικά και ακαδημαϊκά για περίπου 15 -20 λεπτά. Με ρωτήσανε κάποιοι που είχαν οριστεί από την Περιφέρεια (χωρίς καθόλου διοικητική γνώση και υπηρεσία κυριολεκτώ), κάποιες πατενταρισμένες ερωτήσεις. Ομολόγησε μια κυρία μπροστά σε όλους ότι λόγω της  κατάρτισής μου νιώθω ασφαλής (που να δείτε τον προγραμματισμό που κατέθεσα στο υπόμνημα τον οποίο και επικαλέστηκε ότι της έκανε εντύπωση). 

Το αποτέλεσμα, μια βαθμολογία 13,93. Από τις χειρότερες, ενώ  βάλανε σχεδόν 15άρια σε καθηγητές ...κυριολεκτώ χωρίς καμιά γνώση ούτε ακαδημαϊκή ούτε λόγω διοικητικής εμπειρίας αφού δεν είχαν.

Στο μεταξύ επειδή είχα καταθέσει το lower αμετάφραστο (ενώ το είχα μεταφρασμένο από το 2009), έκανα ένσταση αμέσως (μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων), και δεν έγινε δεκτό, δεν προσμετρήθηκαν τα μόριά του. Και πρέπει να πληρώσουμε 2000 euro  στα διοικητικά δικαστήρια τώρα.  Δεν ρωτήσανε τίποτα που να διερευνάει τη προσωπικότητα, ούτε φακέλους κοιτάξανε ...δεν μπορούσαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αφού δεν είχαν τα προσόντα. 

Υπήρχαν στο συμβούλιο συνάδελφοι που στα σχολεία τους αναθέταμε να κρατούν το πρωτόκολλο μόνο. Αυτό είναι παρωδία της χειρότερης μορφής. Να βλέπουν την βαθμολογία στο ΕΑΠ , να τους κάνω ανάλυση πλήρη και να αναζητούν λέξεις στις απαντήσεις που είχαν μπροστά τους ...μάλλον από Υπουργείου;;;; Οι καθηγητές μας στο ΕΑΠ γελάνε ακόμα με την διαδικασία....ντροπή???Αντε να συγκλίνεις εκπαιδευτικά  έτσι  με τα δεδομένα των συνθηκών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι λέει η Υπουργός μας;;;  Aς ψάξουν να δούνε βαθμολογίες και ας απομαγνητοφωνήσουνε να δούνε τα ευτράπελα με τις πατενταρισμένες απαντήσεις. Γιατί να δώσουν θέματα…δεν το κατάλαβα τι ιστορία είναι αυτή;;; Και γιατί να είναι όλοι τους στο συμβούλιο χωρίς καθόλου  σπουδές στη διοίκηση, και χωρίς διοικητική εμπειρία;;; Ψάξτε τα συμβούλια να δείτε συνθέσεις?????


 Πηγή : esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: