Blogger Widgets

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κλειστά το Σεπτέμβρη σχολεία και πανεπιστήμια

Κοινό «μέτωπο» συγκροτούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς λόγω των νέων περικοπών στους μισθούς τους. 


Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), σε χθεσινή ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για απαράδεκτο αιφνιδιασμό με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης των εκπαιδευτικών στο μισό και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, δηλώνοντας «οριστικά απέναντι στην κυβέρνηση και το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο». 

Για συνολική απώλεια στο ετήσιο εισόδημα των εκπαιδευτικών, που πλησιάζει τους τέσσερις μισθούς ή ποσοστό μείωσης 25% με όλα τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση από το 2010, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), εκτιμώντας μάλιστα ότι σχεδιάζεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο με τη ψήφιση του νέου μισθολογίου.

«Οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα βιώσουν μαύρες μέρες... Οι εκπαιδευτικοί θα απαντήσουμε με τους αγώνες μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς», επισημαίνει η ΟΛΜΕ.


Στα ΑΕΙ
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ομοσπονδίες της ανώτατης εκπαίδευσης. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), των εκπαιδευτικών στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) και της Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών, ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ώστε να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο μισθολογικό των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών. Οπως τονίζουν, οι περικοπές κατά 20% και 25% στα ερευνητικά επιδόματα των μελών ΔΕΠ, του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων «υπερβαίνουν κατά πολύ κάθε έννοια δίκαιης και αναλογικής συμβολής της στις περικοπές των αποδοχών στο δημόσιο τομέα» και παράλληλα «δυναμιτίζουν» την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση με τη ψήφιση νέου νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ.


 Πηγή : Ημερησία



Δεν υπάρχουν σχόλια: