Blogger Widgets

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

«Μαχαίρι» στις συνδικαλιστικές άδειες «μαϊμού» εκπαιδευτικών από την Α. Διαμαντοπούλου

Να εφαρμοστούν τα νόμιμα και να «κοπούν μαχαίρι» οι συνήθειες του παρελθόντος να ευνοούνται παράνομα συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, προκειμένου να μην βρίσκονται στις τάξεις των σχολείων τους, ζήτησε η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.


Η υπουργός Παιδείας έχει στο γραφείο της κατάσταση με περιπτώσεις συνδικαλιστών (ευτυχώς αφορά μικρή μερίδα συνδικαλιστών),οι οποίοι με την ανοχή των προισταμένων τους δεν «πατούσαν», μερικώς ή ολικώς, στο σχολείο.

Πρόκειται, ακόμη, και για υποθέσεις που και οι υπουργοί –πλην της σημερινής πολιτικής ηγεσίας η οποία δεν έχει ενδώσει επί θητείας της σε σχετικά αιτήματα – υπέγραφαν παρανόμως αποφάσεις με τις οποίες δίνονταν συνδικαλιστικές άδειες, οι οποίες ενδεχομένως να εξακολουθούν να ισχύουν, με τις οποίες συνδικαλιστικές- εκπαιδευτικοί απαλλάσσονταν μερικώς η ξ ολοκλήρου από την υποχρέωση να κάνουν μάθημα στους μαθητές.

Επίσης υπάρχουν υποθέσεις γνωστών-μεγαλοσυνδικαλιστών οι οποίοι εκ του νόμου ενώ δεν δικαιούνται ούτε μία ώρα  απαλλαγή από το μάθημα έχουν να πατήσουν κάποια χρόνια στα σχολεία τους.

Επιπλέον υπάρχει πρόεδρος ΕΛΜΕ που είναι και ταυτόχρονα και σε άλλο όργανο εκλεγμένος από του εκπαιδευτικούς  ο οποίος ενώ θα έπρεπε να επιλέξει να κάνει χρήσει της συνδικαλιστικής άδειας ή από την ΕΛΜΕ ή από το άλλο συνδικαλιστικό όργανο, αυτός έχει αθροίσει και τις άδειες , τις οποίες και κάνει χρήση.

Βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλοί  εκπαιδευτικοί – συνδικαλιστές οι οποίοι όχι μόνο βρίσκονται στις τάξεις , αλλά δεν κάνουν χρήση τους δικαιώματος της συνδικαλιστικής άδεις που τους παρέχει το υπ. Παιδείας.

Μπροστά σ αυτές τις καταστάσεις η εκπαιδευτική κοινότητα απαιτεί όχι μόνο να σταματήσουν αυτά τα φεινόμενα του παρελθόντος , αλλά να πληροφορηθεί και τα ονόματα των συνδικαλιστών που έκαναν χρήση παρανόμως αυτές τις άδειες. Την δημοσιοποίση αυτών των ονομάτων μπορεί να την κάνει μόνον το υπ. Παιδείας.

 Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: