Blogger Widgets

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Καταγγελίες για την εκπαίδευση


Επιμένει στις καταγγελίες του για αλλοίωση, μέσω της προφορικής συνέντευξης,  της σειράς κατάταξης των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής διευθυντικών στελεχών της  εκπαίδευσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Άνθης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τη δημοσιοποίηση του θέματος στο Περιφερειακό, υποστήριξε ότι δεν ήταν δυνατόν να ενημερώσει από πριν  τους περιφερειακούς συμβούλους,  καθώς τα στοιχεία έφτασαν στα χέρια του το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ σε όσους αμφισβητούν την ορθότητα των καταγγελιών του παρέπεμψε στο περιεχόμενο των πινάκων με τη βαθμολογία των εκπαιδευτικών, την οποία ήδη απέστειλε στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου.
Για τεχνητή προσπάθεια πόλωσης με απώτερο σκοπό να μην ψηφίσουν υπέρ της στήριξης του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σωτήρη Κουρή, κατηγορεί τις παρατάξεις της μειοψηφίας  ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Άνθης μετά τις οξύτατες βολές που δέχθηκε χθες από τους εκπροσώπους σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Αντικείμενο της διαμάχης είναι η ψηφοφορία  για  την έγκριση της σύμβασης που ο κ. Κουρής έχει υπογράψει με την ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραχώρηση κτιρίου της Περιφέρειας στο Αργοστόλι, η αμφισβήτηση του αποτελέσματος της οποίας οδήγησε τη μειοψηφία να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Κυριακής. Πάντως, εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι η αντιπολίτευση είχε δίκιο ως προς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού όπως ο κ. Άνθης παραδέχθηκε, από την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών η πρόταση συγκέντρωσε 16 ψήφους και όχι τον ελάχιστο αριθμό των απαιτουμένων 17 συμβούλων.


 Πηγή : nature.ert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: