Blogger Widgets

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η ετήσια έκθεση του Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης

Δημοσιεύουμε την ετήσια έκθεση  του Επιθεωρητη Δημόσιας Διοίκησης , στην οποία περιλαμβάνονται και υποθέσεις εκπαιδευτικών. Ηδη ο Ε.Δ.Δ προχώρησε σε ενστάσεις όπου έκρινε ότι επιβλήθηκαν μικρές ποινές.

Ειδικότερα: 


 

Καμία ποινή σε εκπαιδευτικό  που δεν ήλεγξε για το εάν είχαν εγγραφεί σύννομα οι μαθητές
Ένσταση κατά πειθαρχικής απόφασης του ΑΠΥΣΔΕ με την οποία δεν επιβλήθηκε ποινή σε εκπαιδευτικό ο οποίος παραπέμφθηκε για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους.
Συγκεκριμένα, ο εγκαλούμενος εκπαιδευτικός, ως Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Ιδιωτικού ΤΕΕ περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2005 και προσωρινός Αναπληρωτής Διευθυντής ΣΕΚ κατάτο ίδιο χρονικό διάστημα, δεν προέβη όπως είχε καθήκον, στον έλεγχο για το εάν είχαν εγγραφεί σύννομα οι μαθητές, εάν ήταν εγγεγραμμένος κάθε μαθητής σωστά στην ανάλογη μερίδα του μητρώου μαθητών και εάν προσκομίζονταν δικαιολογητικά απουσιών , ενώ δεν εξέτασε τα απουσιολόγια , τα πρακτικά και το μητρώο των μαθητών.
Ο εγκαλούμενος επέτρεψε τη συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις, την προαγωγή και την απόλυσή τους καθώς και τη διάπραξη πλήθους παρατυπιών και παρανομιών όπως αλλοιώσεις ατομικών δελτίων (κρτελών) μαθητών, παρεμβάσεις σε γραπτά μαθητών , αλλαγές ολόκληρων γραπτών κ.α.


Καμία ποινή για το πετρέλαιο που έκανε «φτερά»
Ένσταση κατά απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μελών ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και λοιπού βοηθητικού, ειδικού και έκτακτου διδακτικού – εκπαιδευτικού προσωπικού Πανεπιστημίου με την οποία δεν επιβλήθηκε ποινή σε μέλος ΕΤΕΠ, το οποίο παραπέμφθηκε για το πειθαρχικό παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας. Σύμφωνα με τη διενεργηθείσα ΕΔΕ από τον Οκτώβριο του  1999 μέχρι τον Απρίλιο του 2004 το Πανεπιστήμιο υπέστη ζημιά ύψους 7.000.000 ευρώ περίπου από τις ενέργειες 15 ατόμων μεταξύ των οποίων και    υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, που υπεξαιρούσαν το πετρέλαιο και το διοχέτευαν στην αγορά. Στον εγκαλούμενο αποδίδεται ευθύνη καθώς παραλάμβανε το πετρέλαιο και υπέγραφε ψευδώς για την παραλαβή των ποσοτήτων του πετρελαίου, οι οποίες στην πραγματικότητα διοχετεύονταν στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εγκαλούμενος πραγματοποίησε τις περισσότερες παραλαβές τις απογευματινές ώρες, Κυριακές ή γιορτές, αν και υπήρχε αντίθετη εντολή. Επίσης στις 8-12-2000 παρελήφθησαν σε μία ημέρα 240.061 λίτρα πετρελαίου, ενώ όλες οι δεξαμενές του κεντρικού λεβητοστασίου χωρούσαν μόνο 232.000 λίτρα.

Εξι μήνες  παύση σε Γυμναστή που μαγνητοσκοπούσε τις μαθήτριες στα αποδυτήρια

Ένσταση κατά πράξης ΠΥΣΔΕ με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης έξι (6) μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών σε εκπαιδευτικό ο οποίος παραπέμφθηκε για τα πειθαρχικά παραπτώματα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγή εντός υπηρεσίας, της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους. Η πειθαρχική δίωξη του εγκαλούμενου ασκήθηκε  μετά την ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του καθόσον:
Από την 25-10-2008 έως την 25-11-2008 με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος μαγνητοσκοπούσε με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου μαθητές, κατά την ώρα που άλλαζαν ενδυμασία στο χώρο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου του Γυμνάσιου, στο οποίο εργαζόταν ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Από την 24-10-2008 και την 25-11-2008 με πρόθεση παρήγαγε και απέκτησε ή κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς αποτύπωσε ηλεκτρονικά το σώμα ή μέρος του σώματος ανηλίκου, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, που είχε τοποθετήσει εντός τσάντας φαρμακευτικού υλικού, στην οποία είχε δημιουργήσει μικρή οπή. Βιντεοσκοπούσε ανήλικες μαθήτριες του γυμνασίου την ώρα που άλλαζαν την ενδυμασία τους στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου του σχολείου.


Πρόστιμο σε εκπαιδευτικό που διατηρούσε κατάστημα
Ένσταση κατά απόφασης ΠΥΣΔΕ με την οποία επιβλήθηκε η ποινή του προστίμου ίσου με τις αποδοχές (1) ενός μήνα σε εκπαιδευτικό Γυμνασίου, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για άσκηση εμπορικής δραστηριότητας κατά παράβαση των διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 32 του Ν.3528/07 και της παρ.3
του άρθρου 31 του Ν. 3528/27. Συγκεκριμένα, η εγκαλούμενη εκπαιδευτικός διατηρούσε εμπορικό κατάστημα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Λογισμικού, Ανάλυσης εταιρειών και αγοράς, επικοιωνίας και στήριξης.


Παύση έξη μηνών σε εκπαιδευτικό για παιδική πορνογραφία .

Ένσταση κατά της απόφασης ΠΥΣΔΕ με την οποία επιβλήθηκε  η ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών σε εκπαιδευτικό ο οποίος παραπέμφθηκε  για το πειθαρχικό παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγής εντός υπηρεσίας.
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο εγκαλούμενος εκπαιδευτικός σε υπόγειο χώρο της οικίας του είχε εγκατεστημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή που περιείχε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας .


Επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών στη Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ.

Σε συνέχεια δημοσιεύματος ημερήσιας εφημερίδας στο οποίο αναφερόταν ότι οι υποψήφιοι μεταπτυχιακού προγράμματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης για το έτος 2008-09 προτάθηκαν από εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων και έγιναν δεκτοί από τον υπεύθυνο καθηγητή κατά παράβαση κάθε αξιοκρατικής και δεοντολογικής διαδικασίας, ο ΓΕΔΔ έδωσε εντολή ελέγχου στο ΣΕΕΔΔ για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η Έκθεση Ελέγχου διαπίστωσε ευθεία παράβαση του Κανονισμού Σπουδών, αφού η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών δεν έγινε από κανένα συλλογικό όργανο και δεν υπήρχε αξιολόγηση υποψηφιοτήτων. Η επιλογή, επομένως, αντέβαινε στις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας, οι δε σχετικές Πράξεις δεν ήταν αιτιολογημένες και, συνεπώς, ακυρωτέες.
Ζητήθηκε από τον Επιθεωρητή Δημόσας Διοίκησης η απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στον τότε Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τομέα Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ., καθώς και στα πλειοψηφίσαντα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.


Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: