Blogger Widgets

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Βραβεία στους μαθητές των φυλακών Αυλώνα

Τις Λυκειακές Τάξεις και το 2ο Γυμνάσιο Αυλώνα, που λειτουργούν μέσα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων με 180 μαθητές επισκεφθηκε προχθες, Τετάρτη, η υπουργος Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδειας παρακολούθησε την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς, που διοργάνωσαν οι μαθητές και απένειμε βραβεία για τις επιδόσεις τους. Συνεχάρη, επίσης, τους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου για τη σημαντική προσφορά τους, που υπερβαίνει την τυπική εκπαιδευτική διαδικασία.

«Ολα ανθίζουν και όλα λειτουργούν επειδή υπάρχουν καθηγητές και δάσκαλοι, που βλέπουν τη δουλειά τους σαν λειτούργημα, που είναι κοντά σας γιατί έχουν ψυχή, που δίνουν το παράδειγμα τί σημαίνει Δάσκαλος με το Δ κεφαλαίο. Αυτό σημαίνει προσφορά, σημαίνει δουλειά χωρίς ανταπόδοση, σημαίνει αλλαγή του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερο ρόλο του διευθυντή των φυλακών, που όπως είπε «δεν είναι για να κρατάει έγκλειστους νέους ανθρώπους, αλλά να ανοίγει τη φυλακή στην κοινωνία, ώστε βγαίνοντας από εκεί να είναι καλύτεροι».
Απευθυνόμενη σε όλα τα παιδιά η υπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των γραμμάτων και της γνώσης ως βάση για πρόοδο στη ζωή του ανθρώπου: «Αυτό που δίνετε εσείς με την προσπάθειά σας, καθένας μόνος του και όλοι μαζί είναι η ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα».
 
 Πηγή : Το Βήμα
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: