Blogger Widgets

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σημεία από την ομιλία της Υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

- Όλοι είμαστε υπερήφανοι για τα Πανεπιστήμιά μας. Όλοι εδώ μέσα είμαστε παιδιά των ελληνικών Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Δεν έχει νόημα να λέμε μόνο τα αρνητικά ή μόνο τα θετικά τους. Έχουν να παρουσιάσουν λαμπρές προσωπικότητες και λαμπρές νησίδες αριστείας, αλλά έχουν και μεγάλες παθογένειες.


- Επί τέσσερα χρόνια, έγιναν αναλύσεις σε βάθος και είναι η πρώτη φορά που ένα νομοσχέδιο συνοδεύεται από στατιστική και επιστημονική τεκμηρίωση, με βάση τα διεθνή δεδομένα και με ανάλυση των προβλημάτων που έχει η χώρα.


- Πέρυσι στις 28 Ιουλίου, δηλαδή ένα χρόνο  πριν, παρουσίαζα στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Δίον, όλα αυτά τα οποία συζητούμε σήμερα όπως το Συμβούλιο, η εκλογή του Πρύτανη, οι Σχολές, τα Τμήματα κ.λπ. Το Σεπτέμβριο, έγινε στους Δελφούς, η συνάντηση του Πρωθυπουργού με όλους τους κοινωνικούς φορείς. 

Έγινε Διακομματική Επιτροπή. Συναντήθηκα με τους αρχηγούς και είπαν ότι θα μιλήσουν τη Βουλή. Μετά έγινε για τρεις μήνες ηλεκτρονική διαβούλευση επί των συγκεκριμένων προτάσεων και με λεπτομέρειες για όλα αυτά που συζητάμε σήμερα. Πήγε στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Παράλληλα κάναμε επιτροπή με προσωπικότητες από τις πέντε ηπείρους. Μελετήσαμε, τις 25 από τις 27 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες από το 1990 έχουν συνολικά μεταρρυθμίσει τα Πανεπιστήμιά τους. Χώρες όπως Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, που έχουν  κάνει ριζική αλλαγή. 
 
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: