Blogger Widgets

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για το νομοσχέδιο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


    «Η Υπουργός Παιδείας παρουσίασε σήμερα στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο τα σημεία του κυοφορούμενου νέου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Όλοι περιμέναμε να δούμε το Σχέδιο Νόμου, όπως τουλάχιστον διατυμπάνιζε η Κυβέρνηση. Αντ’ αυτού είδαμε και πάλι γενικές αρχές, οι οποίες ουσιαστικά δεν διαφέρουν από τις προτάσεις που είχαν δοθεί τον περασμένο Οκτώβριο ως κείμενο διαβούλευσης.

    Η Ν.Δ. έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. 

Σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει προειλημμένες αποφάσεις ως νέες προτάσεις για τα ΑΕΙ.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τους τελευταίους εννέα μήνες η Υπουργός Παιδείας το μόνο που επεδίωκε ήταν -στο πλαίσιο ενός προσχηματικού διαλόγου- μία παρελκυστική τακτική για να καταθέσει τον υποτιθέμενο και άγνωστο ακόμη Νόμο, στο μέσον του καλοκαιριού, με τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κλειστά, ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα -όπως τουλάχιστον δείχνει να πιστεύει- στη διάλυση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα είναι πλέον προφανείς.

Αναμένουμε το Σχέδιο του νέου Νόμου για να τοποθετηθούμε επί των επιμέρους θεμάτων». 


Πηγή : edugate.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: