Blogger Widgets

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μαθητικός διαγωνισμός έκθεσης "Αρχαίο θέατρο Αχαρνών, χθες και σήμερα"

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση μικρών & μεγάλων
 
 
Ο δήμος Αχαρνών και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Επισκήνιον» προσκαλεί τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης των Αχαρνών σε ανοιχτό διαγωνισμό έκθεσης για το Αρχαίο θέατρο που αποκαλύφθηκε στην πόλη μας το 2007.
 
Θέλοντας να αναδείξει τη σπουδαιότητα της αρχαιολογικής αυτής αποκάλυψης, αλλά και να κινητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης μας και κυρίως τους νέους για την προστασία του ξεχωριστού αυτού μνημείου, σας καλεί να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό. Η συμμετοχή σας θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας για την ανάδειξη του μοναδικού αυτού αρχαίου μνημείου. 

Η επιλογή των καλύτερων εκθέσεων θα γίνει από ομάδα φιλολόγων- αρχαιολόγων μελών και εθελοντών του Επισκηνίου. Οι εκθέσεις που θα ξεχωρίσουν θα δημοσιευτούν σε εφημερίδες της πόλης μας και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του δήμου Αχαρνών και του Επισκηνίου. 

Επιπλέον σε ειδική τελετή που θα διοργανωθεί στο Δημαρχείο των Αχαρνών θα δοθούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες και θα βραβευτεί η καλύτερη έκθεση από το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Στους νικητές θα δοθεί ως έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ. 

Για πληροφορίες και στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στη συγγραφή των εκθέσεων μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών και του Επισκηνίου. 

Επίσης, στις παρακάτω ιστοσελίδες μπορείτε να βρείτε τα θέματα της έκθεσης, τους όρους συμμετοχής και το έντυπο συμμετοχής. 

Η παράδοση των εκθέσεων θα γίνεται έως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 14.30 μμ, στο γραφείο του αντιδημάρχου Παιδείας στο Δημαρχείο Αχαρνών. Πέραν αυτής της καταληκτικής ημερομηνίας δεν θα γίνει δεκτή καμία συμμετοχή.

Επικοινωνία & πληροφορίες: 1. www.episkinion.org
2. Ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών: www.acharnes.gr
3. Γραφείο ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ, Οδυσσέως 34, Τηλ.: 210 2467212, κα Λούλα Μαρίνη


Το θέμα της Έκθεσης για τους μαθητές του Γυμνασίου

Το έτος 2007 αποκαλύφθηκε σε κεντρικό σημείο του δήμου μας τμήμα του αρχαίου θεάτρου των Αχαρνέων. Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαίωσε επιγραφές 4ου π. Χ. αιώνα οι οποίες αναφέρονταν σ’ αυτό. Από τότε [2007] μέχρι σήμερα γίνονται πολλές συζητήσεις για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου, την ανάγκη προστασίας του χώρου και την αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής με στόχο την αποκάλυψη ολόκληρου του θεάτρου, την αναστήλωση του και την προβολή του. 

1. Τι γνωρίζετε για τα αρχαία θέατρα της κλασικής περιόδου;
2. Είναι σημαντική η αποκάλυψη ενός θεάτρου κλασικής περιόδου σε μια περιοχή και γιατί;
3. Ποιο ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα ένα αρχαίο θέατρο και σε ποιους τομείς; 



 Πηγή : Δήμος Αχαρνών, acharnorama.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: