Blogger Widgets

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μαθητική σελίδα facebook των καθηγητών Ιταλικής γλώσσας & Φιλολογίας


Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι της Ιταλικής γλώσσας. 

Σας παρουσιάζουμε μία Καινοτόμο Ιδέα η οποία χρησιμοποιεί τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, που υλοποίησαν μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ως παράρτημα του site μας www.inital.gr


Σκοπός του project ήταν να βρεθεί ένας εύκολος τρόπος ώστε οι μαθητές να μπορούν να ρωτάνε άμεσα (online) καθηγητές Ιταλικής για πάσης φύσεως θέματα που έχουν να κάνουν με την Ιταλική γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό.

Επίσης να λύνουν όλες τις απορίες που τους έχουν δημιουργηθεί στο μάθημα της Ιταλικής γλώσσας (στην τάξη) πριν το επόμενο μάθημα, να παίζουν και να μαθαίνουν.

Όλα αυτά δωρεάν χωρίς καμία υποχρέωση των μαθητών.

Για τους σκοπούς αυτούς κρίναμε σκόπιμο να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του facebook που δίνει δυνατότητα:

α/online chat μεταξύ καθηγητών και μαθητών αλλά και
β/δυνατότητα ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές έχουν άμεση online επικοινωνία με καθηγητές Ιταλικών.

Στα άμεσα σχέδια μας είναι να φτιάξουμε και chat groups (πάνω στην ίδια σελίδα) ώστε οι καθηγητές Ιταλικών να μιλάνε με τους δικούς τους μαθητές ενώ θα μπορούνε να μιλάνε και με άλλους (από άλλα σχολεία). 

Το "Μαθαίνω Ιταλικά στο Σχολείο" είναι πλέον ένας χώρος συνάντησης μαθητών και καθηγητών απο πολλές σχολικές μονάδες, με κοινό στόχο ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Φυσικά η σελίδα δεν φτιάχτηκε μόνο για μαθητές των σχολείων αλλά και για ενήλικους μαθητές πχ των Κ.Ε.Ε. (μην ξεχνάμε η Ιταλική γλώσσα είναι πρώτη στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων) αλλά και για λάτρεις της Ιταλίας και του Ιταλικού πολιτισμού, και αυτοί θα μπορούν να ρωτάνε και να λαμβάνουν απαντήσεις.


Για άμεση πρόσβαση στην σελίδα κάντε κλικ εδώ http://www.facebook.com/group.php?gid=123599094326226&v=wall

Σχόλια και παρατηρήσεις καθώς και προτάσεις βελτίωσης στο initalgr@gmail.com
 
 
Πηγή : .inital.gr



 
 
 
 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που σας άρεσε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.