Blogger Widgets

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ημερίδα Διατροφής


Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επικοινωνίας και της διαδικτυακής γνώσης είναι μεγάλη, αλλά παράλληλα παρατηρείται η παρακμή της σωματικής μας υγείας,
ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο N.H.P.I.(Nutrition and Health Prevention Institute) διοργάνωσε, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, επιμορφωτική Ημερίδα Διατροφής και Υγείας με τίτλο με θέμα: «Εκπαιδεύοντας τα παιδιά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής»
Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τροφίμων και ομιλητές ήταν κορυφαίοι ιατροί, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και τεχνικοί τροφίμων από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας μας. Ειδικά στην πόλη μας μίλησε στα παιδιά της 5ης και 6ης τάξης του 6ου, 12ου και 7ου Δημοτικού σχολείου, καθώς και στην 1η τάξη του 7ου Γυμνασίου της πόλης. ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Μάρκος Σεφερλής.
 «Σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων, ο Δήμος Αχαρνών έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και μέσα από αυτήν τελικά την πρόληψη σημαντικών προβλημάτων υγείας», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, συμπληρώνοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

 Περιληπτικά οι εισηγήσεις ήταν οι εξής:
• Εκπαιδεύοντας τα παιδιά με χιούμορ στη σωστή διατροφή –Μάρκος Σεφερλής, συγγραφέας – ηθοποιός
• Εισαγωγή στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας – Βασικές αρχές σωστής διατροφής και άσκησης στα παιδιά – Δημήτρης Δελλής, Πρόεδρος Ινστιτούτου και ημερίδας, ειδικός παθολόγος – διατροφολόγος
• Βασικές γνώσεις στοματικής υγιεινής για όμορφο και υγιές χαμόγελο – Κωνσταντίνος Λιάπης, χειρουργός –οδοντίατρος
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Μάρκος Σεφερλής υπέγραψε αυτόγραφα στους μικρούς φίλους του, που τον υποδέχθηκαν με θέρμη και δυνατό χειροκρότημα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: