Blogger Widgets

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της ΒΙΑΣ και του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ στα σχολεία ετοιμάζει το υπ. Παιδείας

Το Σχέδιο Δράσης του υπ.Παιδείας  περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εύχρηστου πακέτου εκπαιδευτικού υλικού με τις εξής τρεις κύριες ενότητες:



Α) την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στα Ελληνικά σχολεία και καταγραφή όλων των οργανωμένων δράσεων οι οποίες στήριξαν και στηρίζουν την εξάλειψη των διακρίσεων απέναντι στις ευάλωτες ομάδες.

Β) τη σύνταξη συμβουλευτικού οδηγού προς τους εκπαιδευτικούς, στον οποίο θα κεφαλαιοποιείται η εμπειρία παρελθόντων ετών, όπως αποτυπώνεται στα συμπεράσματα του εδαφίου (Α), και θα προτείνονται νέες, συγκεκριμένες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, συνδεδεμένες - όπου είναι εφικτό - με τα γνωστικά αντικείμενα κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης.

Γ) τη δημιουργία ενός πρακτικού πακέτου υλικών, το οποίο θα αποτελεί πηγή άντλησης ιδεών για τους εκπαιδευτικούς. Οι προτεινόμενες δράσεις θα αποτελούν τη φυσική συνέπεια των συμπερασμάτων που προκύπτουν από τις ενότητες Α και Β, ώστε ο εκπαιδευτικός να μπορεί να ανατρέχει στο συγκεκριμένο πακέτο και να προσαρμόζει το υφιστάμενο υλικό ανάλογα με τα περιστατικά που αντιμετωπίζει και την τακτική καταπολέμησης της περιθωριοποίησης των ευάλωτων μαθητών που στοχεύει να εφαρμόσει.

Το υπ.Παιδείας ήδη ανέθεσε στο «I-RED ΙΔΙΕτερο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, την ΙΣΟΤΗΤΑ & την ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ», με έδρα την Αθήνα (Αβύδου 12 ) την υλοποίησης του έργου με  αμοιβή  Εβδομήντα Επτά χιλιάδων ευρώ #77.000,00€#, συμπεριλαμβανομένων όλων των εκάστοτε αναλογούντων κρατήσεων.


Πηγή : esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: