Blogger Widgets

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα σήμερα στα σχολεία

Σε συμβολικές καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα , προχώρησαν σήμερα οι μαθητές πολλών σχολείων , για τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μάλιστα κάποια σχολεία - 12 στον αριθμό στην Αττική - τις καταλήψεις τις ξεκίνησαν χθες .

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη δώσει μια επισημότητα στην 6η Δεκεμβρίου, με την παρουσία της Αννας Διαμαντοπούλου , ως υπουργού Παιδείας, στο ετήσιο μνημόσυνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία είχε προβεί και στην ακόλουθη δήλωση:


«Ένα σύνθημα στον τοίχο γράφει "Ο Δεκέμβρης δεν ήταν η απάντηση. Ήταν η ερώτηση". Σήμερα ξέρουμε όλοι καλά ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στη βία και την καταστροφή.

Η νεολαία στην πατρίδα μας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα. Οι νέοι και σήμερα τιμούν την μνήμη του Αλέξανδρου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας. Η βία, όπως κι αν εκφράζεται, όποιου χρώματος, μανδύα κι αν φορά, είναι εχθρός της δημοκρατίας, της παιδείας, της νεολαίας. Και εμείς όλοι, Πολιτεία και Κοινωνία, έχουμε χρέος να είμαστε μαζί με τη νεολαία».

 Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: