Blogger Widgets

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αποδεσμεύονται οι πιστώσεις για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων της Αττικής

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, είχε χθες, Τετάρτη 8 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μετά από σχετική πρόσκλησή του, στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ο Υπουργός. 


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγγύτητας και συν-αντίληψης για θέματα συναρμοδιότητας του Υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με αποδέκτη το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρξει άμεσα, αποδέσμευση πιστώσεων προς την Περιφέρεια Αττικής, για τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των λειτουργικών δαπανών που αφορούν στις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Με τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό είχα την ευκαιρία να συζητήσω και να δρομολογήσουμε λύσεις σε θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Περιφέρεια Αττικής.
Καταρχήν η συζήτηση στόχευσε στο να έχουμε τον Σεπτέμβριο σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, χωρίς προβλήματα λειτουργίας όπως η διευκόλυνση της μεταφοράς των μαθητών.

Είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ τόσο με την Περιφερειακή όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίλυση προβλημάτων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών του Υπουργείου, στους κρίσιμους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Ζήτησα από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να συναντηθούμε , για να δρομολογήσουμε λύσεις σε σημαντικά ζητήματα συναρμοδιότητας.
 
Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα και τον ευχαριστώ γι ' αυτό . Είναι ο πρώτος υπουργός της νέας κυβέρνησης που επισκέπτεται την Περιφέρεια και ελπίζω το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι.

Έτσι θα μικρύνει η απόσταση μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης , έτσι θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Άλλωστε τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει ποιος έχει την αρμοδιότητα.

Θα συνεργαστούμε με τον Υπουργό ώστε να υπάρξει ουσιαστική λύση προς όφελος των μαθητών και των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής».


Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.








Δεν υπάρχουν σχόλια: