Blogger Widgets

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

"Ψηφιακά, αλλά όπως παλιά" στην Πάρνηθα

Δράση στα πλαίσια έρευνας για τη σχέση της τρίτης ηλικίας με τις νέες τεχνολογίες θα πραγματοποιηθεί στην Πάρνηθα. 

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε



Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Διευθυντή τον Καθηγητή κ. Μιχάλη Μεϊμάρη, στο πλαίσιο ερευνητικής πρωτοβουλίας αναφορικά με τη σχέση της τρίτης ηλικίας με τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους, διοργανώνουν δράση ανάλογου χαρακτήρα με καινοτόμα χαρακτηριστικά σε συνεργασία με το ecoKTHMA (www.ecoktima.com)  στην ΒΔ Πάρνηθα.


Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 και ώρα 9:30-12:30 θα διοργανωθεί περιβαλλοντική δράση με τη χρήση ψηφιακών και αναλογικών μέσων  και τίτλο «Ψηφιακά, αλλά όπως παλιά» στο ecoKTHMA με στόχο την προσέγγιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των ατόμων της τρίτης ηλικίας με τη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας σε φυσικό οικολογικό  περιβάλλον.

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν, επίσης, μαθητές Δημοτικού, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και μπορούν να λειτουργήσουν ως «γέφυρα» προσέγγισης και επικοινωνίας για την ομάδα των ατόμων τρίτης ηλικίας που θα συμμετέχουν στη δράση.

Επιπλέον, πεδίο μελέτης θα αποτελέσει η επικοινωνία και η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σε θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μεταξύ των ατόμων τρίτης ηλικίας και των μαθητών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών σε ένα, τελικά, υβριδικό περιβάλλον.


 Πηγή : news247.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: