Blogger Widgets

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Γράμμα στον υπουργό Παιδείας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

κύριε υπουργέ

Ας μας απαντήσετε:

 Πώς μπορούν οι μαθητές, που φυσική τους διδάσκει καθηγητής Βιολογίας να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο θεμάτων; 

Ο Βιολόγος άραγε μπορούσε να λύσει τα θέματα; Πώς να καλύψει την ύλη ο μαθητής που άρχισε να κάνει μαθήματα Νοέμβριο, Δεκέμβριο...;

Πώς ο καθηγητής του Σχολείου να καταφέρει να πρροχωρήσει και να καλύψει όλες τις πτυχές, όταν οι ώρες διδασκαλίας είναι περιορισμένες; Έτσι πατάσσεται η παραπαιδεία; 


Ποιο είναι το Σχολείο που θέλουμε; 

Κύριε Υπουργε είναι σαφές ότι δε βάζετε τα θέματα και ότι η επιτροπή είναι ανεξάρτητη αρχή, όμως πάρτε θέση. Το Σχολείο απαξιώθηκε, οι καθηγητές απαξιώθηκαν και το σημαντικότερο οι μαθητές ένιωσαν ότι ο κόπος δύο χρόνων πήγε χαμένος. 

Με τι πάθος με τι πόθους να μπορέσουν να πορευτούν στη ζωή τους, όταν στον πρώτο αγώνα κλήθηκαν να γίνουν ολυμπιονίκες και πρωταθλητές και όχι απλώς αγωνιστές, όπως είναι η πορεία των ανθρώπων. 

Μαθητής σκότωσε τη μάνα του, μαθητές μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα , διότι κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης, είναι ο απολογισμός του 15μερου. Επίπονος, απάνθρωπος απολογισμός. 

Εύχομαι και προκαλώ όλους, όσοι εμπλέκονται με το θεσμό να βάλουν μια τελεία . Η χώρα χρειάζεται ζωντανούς, εργατικούς, συνετούς νέους καί και όχι πονεμένους, απαξιωμένους, απογοητευμένους, απέλπιδους.

 Οι ευέλπιδες νέοι θα ανατρέψουν το σκηνικό της ελληνικής κοινωνίας. 

Αν οι πολιτικοί κ. Υπουργέ οδηγήσαν με τις αβελτηρίες τους (να φανώ καλόπιστη) τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, κάντε εσείς την ανατροπή σε ένα Υπουργείο που λέγετεαι Παιδείας και του οποίου είστε οδηγός.


 Πηγή : esos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: