Blogger Widgets

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

2ος Ποδηλατικός - Αρχαιολογικός γύρος Αχαρνών

Το «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ - Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών» , www.episkinion.org , διοργανώνει στις 26 Μαϊου 2013 το2ο Ποδηλατικό -Αρχαιολογικό γύρο Αχαρνών στο πλαίσιο των δράσεών του για την προβολή και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών. Ένα θέατρο, εξαιρετικό δείγμα της κλασικής αρχαιότητας , το οποίο όταν αποκαλύφθηκε το 2007, αποτέλεσε είδηση παγκοσμίου ενδιαφέροντος λόγω της μεγάλης ιστορικής , αρχαιολογικής, πολιτιστικής και κοινωνικής σημασίας του.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν, ο Γιώργος Αμυράς, οι AcharnaiRide, η Monumenta, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών, η Ποδηλατική ΈνωσηΠαλαιμάχων (ΠΕΠΑ), το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Αχαρνών, το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών .

Αφετηρία θα είναι οι Αχαρνικές πύλες – Αχαρνική οδός στην πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας . Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 πμ και εκκίνηση θα δοθεί στις 11 πμ .

Η διαδρομή έχει ως εξής :
-.πρώτη στάση στον Θολωτό Τάφο Αχαρνών (στον Κόκκινο Μύλο) ,

-.δεύτερη στάση στον Τύμβο του Σοφοκλέους στη Βαρυμπόμπη ,

-. ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου 21 (πρώην Σαλαμίνος) , όπου οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι θα υποδεχθούν τους ποδηλάτες.

Στις στάσεις θα γίνεται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,σε όλα τα μνημεία .

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας, διασώστης, τεχνική υποστήριξη και βαν μεταφοράς ποδηλάτων.
Η συμμετοχή στη διαδρομή και η επιστροφή γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κάθε ποδηλάτη.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη μεγάλη αυτή πολιτιστική εκδήλωση.

Η πρόεδρος του Επισκηνίου
Μαρία Μίχα


Η ομάδα Acharnai Ride μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου ποδηλατικού αρχαιολογικού γύρου Αχαρνών και την καθιέρωση του ως θεσμό στην πόλη μας, συμμετέχει στον 2ο Αρχαιολογικό - Ποδηλατικό γύρο Αχαρνών που διοργανώνεται από το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ – Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.

Η ομάδα θα συναντήσει την κύρια πομπή στον θολωτό τάφο Αχαρνών.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να ξεκινήσουν από την πλατεία Κοτζιά στις 10:30.







Δεν υπάρχουν σχόλια: