Blogger Widgets

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Δεσμεύσεις για αίθουσες και επισκευές για το 18ο Δημοτικό Αχαρνών

Η ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων στις περιπτώσεις των 18ου,9ου και 3ου δημοτικών ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών στο οποίο συζητήθηκαν θέματα παιδείας ,μετά από αίτημα της Δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση". Ειδική μνεία έγινε στο 18ο δημοτικό, το οποίο εκπροσωπήθηκε από μεγάλο αριθμό γονέων, που ζητούσαν απαντήσεις σχετικά με τις δύο πρόσθετες αίθουσες που έχουν ζητηθεί, τις επισκευές που πρέπει να γίνουν και το κτίριο που εκκρεμεί πάνω από μία δεκαετία.


Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παρουσίασε ένα πακέτο με γνωματεύσεις από νοσοκομεία που έχουν περιθάλψει παιδιά τα οποία έχουν τραυματιστεί στο χώρο του σχολείου, θέλοντας έτσι να καταδείξει την επικινδυνότητα του χώρου. Ζήτησαν την άμεση τοποθέτηση δύο προκάτ αιθουσών σε οικόπεδο που γειτνιάζει με το σχολείο ώστε να απελευθερωθούν τετραγωνικά και να κινούνται άνετα τα παιδιά. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των επισκευών εφόσον το σχολείο αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά επισκευαστικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Μάκης Συρίγος ζήτησε να τηρηθεί η απόφαση που είχε ληφθεί στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να διατεθεί στο σχολείο το ποσό των 16.500 ευρώ προκειμένου να επιδιορθωθούν ζημιές που εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά.

Η συζήτηση για το σχολείο ολοκληρώθηκε με την ανάληψη όλης της ευθύνης από το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, ο οποίος δεσμεύτηκε να δοθούν άμεσα οι αίθουσες αλλά και να διατεθούν τα χρήματα για τις επισκευές. Όσο για την ανέγερση νέου κτιρίου, προς το παρόν, παραπέμφθηκε στις καλένδες.


Πηγή : Δυτική Όχθη



Δεν υπάρχουν σχόλια: