Blogger Widgets

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Σαλιγκαροτροφείο στο 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Μια ιδέα της εκπαιδευτικού του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών  κ. Αθηνάς Στακιά γίνεται πραγματικότητα μέσα από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "ο Κοχλίας στο σχολείο μας" με υπεύθυνους τον κ. Βασίλη Δήμτσα  και τον κ. Μιχάλη Δουκουμετζάκη που αγκάλιασαν με θέρμη την ιδέα και μαζί με τους μικρούς μαθητές του προγράμματος έσπευσαν να της δώσουν σάρκα και οστά. 


Έτσι, σε πρώτη φάση  επισκέφτηκαν τα σαλιγκαροτροφεία "Fereikos Helix" στην Κόρινθο, όπου μυήθηκαν στα μυστικά της εκτροφής των σαλιγκαριών, μιας ιδιαίτερης εκτροφής μια που συνδυάζει φυτική και ζωική παραγωγή . 

Στη συνέχεια αφού επέλεξαν σε ποιο μέρος του αύλειου χωρου θα φιλοξενηθεί αυτή η πρωτότυπη για τα σχολικά ελληνικά δεδομένα παραγωγή, την Τετάρτη που μας πέρασε εκπαιδευτικοί και μαθητές άρχισαν.. μα τι άλλο το σκάψιμο για να φυτέψουν κάποιες λιχουδιές για τους σαλιγκαροφιλοξενούμενους. Μαρούλια φυτάρια και σπόροι αντιδίων, κοκκινογουλίων, πατζαρίων και άλλων τινών φυτεύτηκαν από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του προγράμματος αλλά και από άλλους μαθητές τμημάτων της Α, Β και Γ Γυμνασίου που ήθελαν να βοηθήσουν, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν φτάσουν οι "φιλοξενούμενοι"! 



Πηγή : 12gymach.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: