Blogger Widgets

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο δημιουργικός διαγωνισμός Doodle 4 Google έρχεται στην Ελλάδα!



H Google καλεί όλους τους μαθητές να σχεδιάσουν το λογότυπό της, με θέμα «Η Ελλάδα μου»

Η Google φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διαγωνισμό “Doodle 4 Googleπου έχει ήδη φιλοξενηθεί σε πάνω από 17 χώρες, και μέσω του οποίου καλεί όλους τους μαθητές στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το δικό τους, ξεχωριστό λογότυπο για τη Google. 


Tα doodles είναι οι ευχάριστες, μερικές φορές αστείες, και αυθόρμητες αλλαγές στο λογότυπο της Google, που γίνονται για να τιμήσουν εθνικές εορτές, μεγάλες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, καλλιτέχνες, επιστήμονες, πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία ή για να σχολιάσουν σύγχρονα γεγονότα.




Το “Doodle 4 Google” είναι ένας δημιουργικός διαγωνισμός, για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, ανοιχτός για όλους τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα. Η δημιουργία του νικητή θα εμφανιστεί στις 14 Μαΐου στην αρχική σελίδα της Google Ελλάδας για 24 ώρες, όπου και εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν.

Ο μικρός καλλιτέχνης που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα κερδίσει επίσης ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital art/ drawing, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και ένα ταξίδι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή, στις 13 Μαΐου 2013. Οι 60 επιλαχόντες θα κερδίσουν επίσης ξεχωριστά δώρα! Επιπλέον, στο σχολείο του νικητή θα δοθούν 30 Chromebook υπολογιστές που θα βοηθήσουν τους μαθητές να ανακαλύψουν τον κόσμο της τεχνολογίας.


Διαδικασία διαγωνισμού


Τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μέσα από το σχολείο τους και η υποβολή των doodles μπορεί να γίνει μέσω ταχυδρομείου και θα πρέπει να συνοδεύεται από την συνοδευτική επιστολή που υπάρχει στην ιστοσελίδαhttp://www.google.gr/doodle4google/. Η προθεσμία για την κατάθεση των doodles είναι η 29η Μαρτίου.

Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, μια ομάδα από τη Google Ελλάδος μαζί με την κριτική επιτροπή του Doodle 4 Google Ελλάδος, που απαρτίζεται από προσωπικότητες των τεχνών, της ενημέρωσης αλλά και της εκπαίδευσης, θα διαλέξει τα 60 καλύτερα doodles (15 από 4 ηλικιακές ομάδες). 

Εν συνεχεία, αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Doodle 4 Google (http://www.google.gr/doodle4google/) και θα αξιολογηθούν από το κοινό με online ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου - έως τις 7 Μαΐου 2013. Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ένα doodle από κάθε κατηγορία. Με βάση τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας θα αναδειχθούν οι 4 εθνικοί φιναλίστ, ένας από κάθε ηλικιακή ομάδα.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι ένας από τους τέσσερις εθνικούς φιναλίστ, θα εκλεγεί από την ομάδα της Google και θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής των βραβείων τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.



Πηγή : newsit.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: