Blogger Widgets

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ημερίδα βιωματικού χαρακτήρα του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρία στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2 Φεβρουαρίου, το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής, οργανώνει ημερίδα βιωματικού χαρακτήρα με θέμα : «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων & Προγράμματα Π.Ε. της Ορνιθολογικής», το Σάββατο 2-2-2013, για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Ανατολικής Αττικής. 


Η ημερίδα και τα βιωματικά εργαστήρια πεδίου θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρία στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» .

Ο στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τους Υγροτόπους της Αττικής , τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ειδικότερα τη βιωματική προσέγγιση του θέματος. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν κυκλικά όλα τα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα είναι :
 
 «Τα πουλιά στην πόλη»

 «Μία λίμνη στην πόλη μας»

 «Γεωργία & Βιοποικιλότητα»

 «Πάει πέταξε η τροφή» που είναι για μαθητές προσχολικής και Α’-Β’ τάξεων του δημοτικού.

Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στους 40 και σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων η επιλογή θα γίνει με κλήρωση. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φοράνε κατάλληλα ρούχα για εξωτερικά εργαστήρια πεδίου και παπούτσια περιπάτου.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» ( από Αττική οδό έξοδος 7, Λ. Δημοκρατίας, αριστερά προς Αγ. Ανάργυρους ) και ώρα 9:00 πμ έως 2:00μμ.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εργαστήριο να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα , 28/1/2013 συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη αίτηση και αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης perivallontiki@dipe-anatol.att.sch.gr Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (http://dipeanatol.att.sch.gr )Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: