Blogger Widgets

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

“Βιώσιμες ενεργειακές ιδέες: και τώρα ο λόγος σε σας!”

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί τα σχολεία να συμμετέχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό Βίντεο 2012-13.


Τα βίντεο μπορεί να παραχθούν με οποιαδήποτε μέσα και πρέπει να ανέβουν στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτυακού τόπου του Energy Bits, www.ebitsvideo.com.


Ειδικότερα :


Μάθετε τους όρους και κανόνες συμμετοχής και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό μέχρι τις 15 Μαρτίου 2013

Τα καλύτερα βίντεο θα προβληθούν από τα κανάλια των εθνικών τηλεοράσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες!

Ενημερωθείτε και εμπνευστείτε για να ξεκινήσετε, παίζοντας με το
E-BITS Serious Game! Καλή διασκέδαση!


ΚΑΝΟΝΕΣ


1. ΚΟΙΝΟ – ΣΤΟΧΟΣ
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε μαθητές από 14 ως 18 χρονών από τις παρακάτω Ευρωπαϊκές χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία και Τσεχία. 

Mαθητές ή ομάδες μαθητών από άλλες ηλικιακές ομάδες ή άλλες χώρες μπορούν να συμμετέχουν στο μη διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης.

2. ΣΚΟΠΟΣ
Ο διαγωνισμός στοχεύει να προωθήσει και ενθαρρύνει τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας ανάμεσα στους νέους και τους έφηβους.

3. ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ
Τα βίντεο μπορεί να αναφέρονται στις ακόλουθες θεματικές: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ενεργειακή απόδοση, Βιωσιμότητα, Μεταφορές, Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση.

4. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα βίντεο μπορεί να παραχθούν με οποιαδήποτε μέσα και πρέπει να ανέβουν στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτυακού τόπου του Energy Bits.

Οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι ανεξάρτητοι μαθητές ή ομάδες μαθητών. Κάθε συμμετέχων πρέπει να αναφέρει το όνομα του σχολείου και έναν υπεύθυνο καθηγητή. Τα σχολεία μπορούν να υποβάλουν περισσότερα από ένα βίντεο.

5. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ
Κάθε βίντεο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3 λεπτά. Τα βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας θα μετακινηθούν στο μη διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης. Το είδος του βίντεο είναι ελεύθερο: εμπορικό, ντοκυμαντέρ, μυθοπλασία, βίντεο-κλιπ, animation, κλπ.

6. ΕΓΓΡΑΦΗ
Η εγγραφή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη και πρέπει να γίνει στο δικτυακό τόπο του Energy Bits συμπληρώνοντας την κατάλληλη φόρμα και ανεβάζοντας το βίντεο.

7. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Η υποβολή των συμμετοχών λήγει στις 15 Μαρτίου 2013.

8. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Τα βραβεία του διαγωνισμού ανήκουν σε τρεις κατηγορίες: 1) Αυθεντική ιδέα, 2) Επιστημονικό περιεχόμενο 3) Βραβείο κοινού.

9. ΚΡΙΣΕΙΣ
Μέχρι τις 30 Μαρτίου 2013 – μια εθνική κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων από κάθε χώρα αξιολογεί τα βίντεο για τις δυο πρώτες κατηγορίες. Μόνο τρία βίντεο από κάθε χώρα θα επιλεγούν για το τελικό στάδιο.

Μέχρι τις 7 Απριλίου 2013 – Η διεθνής κριτική επιτροπή επιλέγει το καλύτερο βίντεο για τις δυο πρώτες κατηγορίες (1- Αυθεντική ιδέα, 2- Επιστημονικό περιεχόμενο), επιλέγοντας μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν από τις εθνικές κρίσεις. Το Βραβείο κοινού είναι αυτό που θα έχει συλλέξει τον υψηλότερο αριθμό προτιμήσεων στο κανάλι του Energy Bits στο YouTube.

10. ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα βίντεο που θα βραβευτούν σε κάθε κατηγορία θα προβληθούν από τα κανάλια των εθνικών τηλεοράσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

11. ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ
Η τελετή απονομής των Βραβείων θα γίνει τον Μάιο 2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.








Δεν υπάρχουν σχόλια: