Blogger Widgets

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Αχαρνών : Δημοσίευση προκήρυξης επιλογής υποτρόφων για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 από τα έσοδα της κληρονομιάς της Ροδίας Στριφτού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Γραφείο Κληροδοτήματος 
«Ροδίας Στριφτού»
Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα
136 73 Αχαρνές
Τηλ.(+30) 210 2415356
Fax (+30) 210 2415353



        Έβδομη προκήρυξη  επιλογής υποτρόφων για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 χωρίς διαγωνισμό για φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και  ΤΕΙ στην Ελλάδα από τα έσοδα της κληρονομιάς της Ροδίας Στριφτού


 Προκηρύσσουμε την χορήγηση από το κληροδότημα Ροδίας Στριφτού έξι (6) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 , χωρίς διαγωνισμό , με  επιλογή , με κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου, για ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Ελλάδα. Από τις έξι υποτροφίες, οι τέσσερις (4)  θα δοθούν σε φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ  και οι δύο (2) σε φοιτητές που  σπουδάζουν σε  ΤΕΙ.

 Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε αποφοίτους των πάσης φύσεως Λυκείων, Ενιαίων, Εσπερινών-Ενιαίων και Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων που βρίσκονται εντός του Δήμου Αχαρνών και έχουν βαθμό απολυτηρίου άριστα (από 18,1 και πάνω).
 
 Κριτήριο επιλογής μεταξύ των υποψηφίων αποτελεί ο βαθμός απολυτηρίου με την προϋπόθεση ότι έχουν γίνει δεκτοί  σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδος.

 Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προτιμώνται κατά σειρά προτεραιότητας τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες α) μονογονεϊκές  και β) πολυτέκνων.
 
 Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται μέχρι τη λήξη των κανονικών τους σπουδών στις σχολές που φοιτούν, εκτός αν αποφασισθεί  η συνέχιση της υποτροφίας τους για μεταπτυχιακές σπουδές, γεγονός που θα κριθεί από τα οικονομικά του κληροδοτήματος.

 Η μηνιαία χορηγία ανέρχεται στο ποσό των 400 ¤ ανά μήνα, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για  υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

 Η καταβολή της υποτροφίας θα αρχίσει από την έναρξη του εξαμήνου στο οποίο αναφέρεται η υποτροφία.

 Η υποτροφία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη των κανονικών σπουδών των υποψηφίων, εφόσον η επίδοσή τους θα είναι καλή, δηλαδή θα επιτυγχάνουν στις εξετάσεις του εξαμήνου, διαφορετικά θα διακόπτεται. Όποιος δε λάβει το πτυχίο του μέσα σε ένα έτος από τη λήξη της κανονικής διάρκειας σπουδών, υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά της υποτροφίας που έχει λάβει.

  Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Δήμο Αχαρνών στην Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών (Προϊσταμένη κ. Κατρά Ελένη), από 2/2/2013 έως τις 2/3/2013 και να αναφέρουν την διεύθυνση κατοικίας τους και το τηλέφωνό τους.

 Οι αιτήσεις θα συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου ή ληξιαρχική πράξη γεννήσεως.
 
2. Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου επικυρωμένο ( Λύκεια αποκλειστικά που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αχαρνών)
 
3. Αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας από την οποία  θα προκύπτει ο ακριβής αριθμητικός βαθμός του απολυτηρίου Λυκείου του υποψηφίου.
 
4. Απόσπασμα ποινικού μητρώου που έχει εκδοθεί τρεις μήνες το πολύ πριν από την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού. 
 
5. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 του υποψηφίου ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητας του από υποτροφία η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως.
 
6. Βεβαίωση από το αρμόδιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ περί εισαγωγής του υποψηφίου.


                                                                              Ο Δήμαρχος 
                                         Ως διαχειριστής του Κληροδοτήματος
                                                 «Ροδίας Στριφτού»



                                              Σωτήριος Ντούρος
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: