Blogger Widgets

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ο Σωκράτης" : Να σταματήσουν τώρα οι συμπτύξεις τμημάτων




Τρείς μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους η κυβέρνηση προχωράει σε συμπτύξεις τμημάτων, παράλληλα με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και το σχέδιο αξιολόγησης ασκώντας εκβιασμό σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς για τις συνέπειες που θα έχουν αν δεν συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις τους. Πιστεύουν ότι έτσι θα καλύψουν τα τεράστια κενά που ακόμα υπάρχουν στην εκπαίδευση και παράλληλα θα ικανοποιήσουν το αίτημα του μνημονίου III για τη μείωση του εκπαιδευτικού κόστους. Τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και η μόρφωση των παιδιών βλάπτονται. Το κίνημα πρέπει να αντισταθεί και να μην αποδεχτεί τα βάρβαρα αυτά μέτρα.



Οι καλύτερες συνθήκες εργασίας του εκπαιδευτικού είναι καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωση των νέων. Οι εκπαιδευτικοί με τους γονείς, καθώς και οι μαζικοί φορείς πρέπει να αντιδράσουν ενωμένοι.


Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες που η οικονομική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών χειροτερεύει και οι μαθητές έρχονται σχολείο με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.


Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις και να προσλάβει εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων. Η πολιτική αυτή είναι απαράδεκτη και αποτελεί πλήγμα για το Δημόσιο Σχολείο, τη παιδαγωγική διαδικασία, το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση και δημιουργεί αβεβαιότητα στον εκπαιδευτικό δυσχεραίνοντας το έργο του.



Καταγγέλουμε τις συμπτύξεις τμημάτων που ξεκίνησαν σε όλη την Ανατολική Αττική. 


 Καταγγέλουμε τις συμπτύξεις τμημάτων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.


Τώρα κάλυψη των κενών με διορισμούς.


§  Να μην καταργηθεί-συμπτυχθεί κανένα τμήμα ή σχολείο.


§ Οι μαθητές με τις σύγχρονες ανάγκες της επιστήμης να μην ξεπερνούν τους 20 ανά τμήμα.

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων με προσλήψεις εκπαιδευτικών.


ΤΟ Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



           ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ                    ΤΡΙΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: