Blogger Widgets

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Τέσσερις στους δέκα μαθητές έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών


Από μικρά στον εφιάλτη των ναρκωτικών, τα παιδιά προκειμένου να γίνουν αποδεκτά από μια παρέα, ωθούνται να δοκιμάσουν στην αρχή τα λεγόμενα «μαλακά» ναρκωτικά και στη συνέχεια έστω και για μια φορά τα «σκληρά» ναρκωτικά.

Την δραματική εξάπλωση των ναρκωτικών στα Ελληνικά σχολεία επιβεβαιώνουν τα στοιχεία μεγάλης έρευνας του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής. 

Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερα στα δέκα παιδιά ηλικίας από 15 έως 19 ετών έχουν κάνει χρήση ναρκωτικής ουσίας, ενώ το 37% των μαθητών έχει κάνει χρήση κάνναβης. Από μικρά στον εφιάλτη των ναρκωτικών, τα παιδιά προκειμένου να γίνουν αποδεκτά από μια παρέα, ωθούνται να δοκιμάσουν στην αρχή τα λεγόμενα «μαλακά» ναρκωτικά και στη συνέχεια έστω και για μια φορά τα «σκληρά» ναρκωτικά.

Μαθητές μίλησαν στον ALPHA για το τι συμβαίνει πλέον στα Ελληνικά σχολεία, τονίζοντας ότι το σχολικό περιβάλλον έχει χαλαρώσει.

Όπως λένε οι ίδιοι, στους γονείς που εθελοτυφλούν μπροστά στο πρόβλημα, έρχονται να προστεθούν και καθηγητές, που χάνουν ουσιαστικά τον έλεγχο του σχολικού περιβάλλοντος 


πηγή: alphatv.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: