Blogger Widgets

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αντιδράσεις για τα εκπαιδευτικά ζητήματα

Αντιδράσεις προκάλεσαν διατάξεις που ρυθμίζουν εκπαιδευτικά ζητήματα και περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα. Τις βασικότερες αντιδράσεις προκάλεσαν διατάξεις που αφορούν την αδειοδότηση και λειτουργία των κολεγίων καθώς και η θέσπιση των υποχρεωτικών μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, ενστάσεις προκλήθηκαν ως προς τις ρυθμίσεις για τα κολέγια, καθώς, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» στέλεχος του κλάδου, ευνοούνται οι μεγάλες μονάδες. «Ορισμένες διατάξεις θίγουν αρκετούς. Μόνο λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού, δεν θα έχουν πρόβλημα από την “οιονεί” αυτή απελευθέρωση του κλάδου» ανέφερε ο ίδιος, εστιάζοντας σε δύο διατάξεις. Με την πρώτη αποκλείονται από την αναγνώριση (και άρα δεν διαβαθμίζονται στην κλίμακα επαγγελματικών προσόντων) τα πτυχία διετούς διάρκειας, τα οποία εποπτεύονται από ευρωπαϊκούς οργανισμούς πιστοποίησης. Από την άλλη, έντονες ενστάσεις διατυπώνονται για τις αυστηρότερες κτιριολογικές προϋποθέσεις που ορίζονται. «Απαιτούν επιπλέον χώρους από τα κολέγια και τα ΙΕΚ, ωσάν οι σπουδαστές μας να είναι παιδιά που θα πρέπει να παίξουν στο διάλειμμα. Αυτό ευνοεί όσους ήδη έχουν μεγάλους χώρους» ανέφερε ο ίδιος. Για το θέμα των κολεγίων και η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών διαμαρτυρήθηκε για την «εξίσωση», με βάση τα επαγγελματικά προσόντα, των αποφοίτων των κολεγίων με τους αποφοίτους ΑΕΙ. «Η έλλειψη ελέγχου στον τρόπο λειτουργίας, στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και στο προσωπικό αυτών των εκπαιδευτηρίων συνεχίζεται. Καταγγέλλουμε το υπ. Παιδείας για τον ολισθηρό δρόμο που παίρνει και επισημαίνουμε ότι η πολιτική ευθύνη για τη διευθέτηση αυτή προς όφελος των ιδιωτικών, ανεξέλεγκτων ποιοτικά, εκπαιδευτηρίων είναι τεράστια», λέει η ΠΟΣΔΕΠ.
Τέλος, η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για το δικαίωμα που αποκτά ο εκάστοτε υπ. Παιδείας να προχωρά σε υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από την οργανική τους θέση. «Καταγγέλλουμε την αντιεκπαιδευτική αυτή διάταξη που μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, διαλύοντας οικογένειες και εργασιακές σχέσεις», ανέφερε χθες η ΟΛΜΕ.
πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: