Blogger Widgets

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΟΛΜΕ σε υπουργό Παιδείας: Οχι στην αξιολόγηση και τις συγχωνεύσεις

Τα θέματα των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της χώρας και το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησής τους, συζήτησαν την Πέμπτη τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας των καθηγητών δημοσίων σχολείιων (ΟΛΜΕ) με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό κ. Θ. Παπαθεοδώρου.

Τα μέλη της ΟΛΜΕ παρέδωσαν πολυσέλιδο υπόμνημα, με τα αιτήματα των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων στον κ.Αρβανιτόπουλο.

Δεν παρέλειψαν ωστόσο οι καθηγητές τις... απειλές στο θέμα της επικείμενης αξιολόγησής τους. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο υπόμνημά τους: «Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση- χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις».

Οι καθηγητές, στο υπόμνημά τους αναφέρουν βέβαια όλα τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου και των σχολείων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο.

Πάντως ως κύριο πρόβλημα αναφέρουν την «ελλιπή χρηματοδότηση των σχολείων», αλλά συγχρόνως και «τα ζητήματα σχετικά με τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης μαζί με τη δραματική επιδείνωση της εργασιακής, οικονομικής, κοινωνικής και επιστημονικής θέσης του εκπαιδευτικού», που όπως τονίζεται στο υπόμνημα, «δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που διαλύει το δημόσιο σχολείο».

Οι καθηγητές ζητούν να μην προωθηθούν τα σχέδια νόμων για το γενικό και τεχνολογικό λύκειο, αλλά να αρχίσει άμεσα διάλογος για το θέμα. Ακόμη ζητούν να μην κλείσει κανένα σχολείο και να νομοθετηθεί ως ανώτατο όριο 20- 25 μαθητών ανά τμήμα, ανάλογα με τον τύπο του σχολείου.

Στο ίδιο κείμενο ζητούν να καταργηθεί ο ν. 4024/11 για το νέο μισθολόγιο- βαθμολόγιο στο δημόσιο.

Ζητούν, επίσης, να μην προωθηθεί καμιά δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου και να γίνουν επαρκείς διορισμοί.
 
 Πηγή : Το Βήμα
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: